Er zijn in Nederland veel gevestigde namen die bakkermachines leveren, zo ook SVM Bakery Machines uit Barneveld, waarvan we de naam steeds vaker horen rondzingen boven de markt.

SVM Bakery Machines is genoemd naar de eigenaar: Steven van Middendorp. “Heerlijk eenvoudig. Zo willen wij ook zijn”, zegt Van Middendorp. “Eerlijk, helder, open en transparant. Daarom zie je bij ons op de website gewoon de prijzen bij de machines staan. Daarmee trekken we veel (potentiële) klanten. Ook onze persoonlijke benadering werpt zijn vruchten af. Alex de Haan, die sinds dit jaar ons team versterkt, gaat regelmatig op bezoek bij klanten. Onze aanpak resulteert, zelfs in deze tijd, in forse groei.” De Haan vult aan: “We willen met ons assortiments- en merkenbeleid een passende oplossing bieden voor elke klant.”

Samenwerking

Onlangs is SVM Bakery Machines een samenwerking aangegaan met Vipam International. De Haan: “Vipam is al sinds jaar en dag dé leverancier op het gebied van ingrediënten, hulpmiddelen en decoraties voor de (banket)bakkerij en chocolaterieën.” Arjan van de Rovaart van Vipam vervolgt: “Alex had het idee om het werken met chocolade voor iedereen bereikbaar te maken, dus was mijn interesse gauw gewekt.” En, vult De Haan aan: “We willen investeren in onze klanten en hun kennis. Daarom bieden we een compleet pakket aan, met chocola, een masterclass en machines. Want we weten dat werken met chocola niet altijd even makkelijk is. Dat vergt het nodige vakmanschap. Die vakkennis willen we met dit concept graag aan klanten meegeven.”

Naamsbekendheid

“Omdat SVM Bakery Machines een relatief nieuwe speler is in de bakkerijmarkt, werken we aan onze naamsbekendheid”, aldus Van Middendorp. “We zijn voornamelijk actief in de retail. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan het wisselen van messen in broodsnijmachines. Waar juist onze kracht ligt, waren we minder actief. Alex mag ons helpen de stap naar de ambachtelijke bakkerij te zetten.”
Van Middendorp en zijn vrouw Mariska zijn trots op hun bedrijf. Ze richten zich nog steeds vooral op de toekomst, weet De Haan. “Je ziet en merkt aan alles dat de medewerkers weten wat er van hen wordt verwacht en dat ze met zijn allen die doelen willen bereiken. Waar een klein bedrijf groot in kan zijn.”

Landelijke service

Het centraal gelegen bedrijf biedt landelijke service en hanteert scherpe tarieven voor messenwisselabonnementen van broodsnijmachines en voor onderhoud van slagroommachines volgens HACCP-richtlijnen. Daarbij wordt gewerkt met een volledig geautomatiseerd systeem. “We zien in één oogopslag waar onze monteurs zijn, en voeren alle gegevens digitaal in: werkzaamheden, gebruikte materialen enzovoort. Dat is niet alleen makkelijk voor ons, maar ook voor de klant, en het helpt de kosten laag te houden. Wij denken zoveel mogelijk mee met de klant. Die hopelijk de weg naar ons steeds beter zal weten te vinden.”

SVM Bakery Machines_logo

SVM Bakery Machines
info@svm-bakerymachines.nl
tel.: 085 - 90 288 14
svm-bakery­machines.nl

Altijd op de hoogte blijven?