Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Bakkers in bedrijf | editie 3-2024
In deze editie
Stroommeting maakt energiebesparing mogelijk
Het meten van stroom kan ook voor kleinere bedrijven interessant zijn. Dankzij betaalbare systemen en eenvoudige installatie hoeven de kosten geen belemmering te zijn. Door slim gebruik te maken van d...
11 januari 2023
Jan van den Berg
Nederlandse eetcultuur in stillevens
Nederland heeft wel degelijk een eetcultuur, stelt culinair auteur en presentatrice Janny van der Heijden in haar nieuwe boek ‘Smaakpalet van de Lage Landen’. Ze wijst op de enorme hoeveelheid schilde...
20 december 2023
Marieke Pols
Uitdagingen voor de internationale granenhandel
Op 25 maart vond de tweejaarlijkse Granendag plaats bij het Maritiem Museum in Rotterdam. De hele sector, van boeren tot graanhandelaren en grondstofproducenten, kwam bijeen om te praten over de inter...
8 april 2024
Marieke Pols
Brood en banket fors duurder in 2023
Niet alleen de lonen en grondstofprijzen stegen, maar ook de afzetprijzen van de brood- en banketindustrie gingen in 2023 flink omhoog.
23 april 2024
Ron Duijkers
Applaus
Applaus krijgen. Dat is geen dagelijkse kost voor mensen die in de banket- en broodbranche werken. Als het een keer gebeurt, reageren de meesten vrij bescheiden. Dat is me al een aantal keren opgevall...
24 april 2024
Bianca Roemaat
De kracht van enzymen voor deeg en brood
Grote kans dat je op de ingrediëntenlijst van je broodverbetermiddel of bloemproduct geregeld de term ‘enzymen’ tegenkomt. Maar wat doen enzymen precies voor je deeg en brood? En waarom zijn ze zo waa...
26 april 2024
Janneke Vermeulen
Bakon Nano Ultrasonic Slicer uitkomst bij personeelsgebrek
Gemak, precisie en een strak gebaksassortiment in allerlei vormen en maten: daarvoor zorgt de Bakon Nano Ultrasonic Slicer met één druk op de knop. Voor kleinere en middelgrote bakkers die met persone...
26 april 2024
Warm en koud
In de fiscaliteit komen wij, net als in de bakkerij, ook warm en koud tegen, zoals warme grond en schenken met de koude of warme hand.
26 april 2024
Jack van der Voorn
Hoe houden we het samen veilig in de bakkerij?
Als werkgever kun je niet alles zien. Hoe houd je samen de werkvloer veilig? Natuurlijk zorg je als leidinggevende of werkgever goed voor je werknemers en relaties, en wil je hen een veilige en gezond...
30 april 2024
Nederlands Bakkerij Centrum
Getoerd gerezen quiches
Persoonlijk ben ik een grote fan van hartig, daarom heb ik gekozen voor een combinatie met getoerd gerezen deeg voor een heerlijk krokante bite: getoerd gerezen deeg met een vulling van gegrilde groen...
3 mei 2024
Nederlands Boulangerieteam
1
2
>
>>
Bakkers in bedrijf | editie 3-2024