Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Bakkers in bedrijf | editie 2-2024
In deze editie
Zo werkt alcohol in je ijs
Steeds meer ijsbereiders zijn benieuwd naar de mogelijkheden om alcohol in het ijs te verwerken. Wat is het effect en hoe zorg je voor balans in je receptuur? Dat vergt ‘puzzelwerk’. Houd je hoofd daa...
16 maart 2023
Jacques Vos
Zeelandia: Medewerkers in hun Kracht
Zeelandia levert wereldwijd bakkerij-ingrediënten. Met hun ‘Kracht-Programma’ zetten ze in op medewerkerontwik-keling. Innovaties zoals het ‘OpenUp’-platform laten zien hoe de wereldwijde leverancier ...
24 oktober 2023
Lotte van Keulen
Royal Steensma en Dawn Foods zijn trots op wederzijdse interesse
Op 31 januari zijn de handtekeningen gezet. Vanaf dat moment behoort Royal Steensma, al 185 jaar een bekend en vertrouwd Nederlands familiebedrijf, toe aan het Amerikaanse Dawn Foods: wereldwijd markt...
26 maart 2024
Linda van ’t Land
Hazelnoot-tonka-Baileys-gebakje
Dit is het ultieme gebakje voor fijnproevers! Een verfijnd gebakje met hierin een hazelnootcrémeux, tonka-en-Baileys-chocolademousse, hazelnootjoconde en een krokante pâte sablée. Alle componenten sam...
26 maart 2024
Nederlands Patisserie Team
Keilekker bouwt droombakkerij
Net feestelijk geopend: het nieuwe pand van Keilekker in ’s-Hertogenbosch waar 3 miljoen Brabantsche worstenbroodjes per jaar worden gebakken. De grootste uitdaging tijdens de realisatie van het proje...
26 maart 2024
Ellen Weber
Hoe verlaag ik acrylamide in ontbijtkoek?
Recent publiceerde de NVWA de resultaten van haar onderzoek naar acrylamidegehaltes in bakkerijproducten. Meer dan de helft van de onderzochte ontbijtkoeken voldeed niet aan de huidige norm. Gelukkig ...
26 maart 2024
Nederlands Bakkerij Centrum
‘Ik wil in ieder geval wel verder in deze branche’
Esmee Ammerlaan (17) is creatief, fanatiek en enthousiast. Zij won tijdens de Gouden Gard 2023 zowel de Talentenprijs als de Consumentenprijs in de categorie Boulangerie.
26 maart 2024
Esmee de Winter
Het belang van een slimme inrichting
Gisteren was de verjaardag van mijn moeder. We zijn inmiddels op een punt dat we met haar vieren wat er te vieren valt, maar ook dat we alles voor haar moeten regelen. Mam, wat wil je bij de koffie? “...
26 maart 2024
Jacqueline Steehouwer
Gebak uit de Lage Landen
De Belgische Regula Ysewijn associeerde culinair genieten altijd met het buitenland. Thuis eten in België was saai. Haar eerdere boeken Pride and Pudding en het Brits Bakboek gingen dan over haar lief...
26 maart 2024
Marieke Pols
Efficiënt
Meten is weten. Dat klinkt iedereen vast bekend in de oren. Maar doe je het ook? Weet je wat je bedrijfskosten zijn? Zoals je in- en verkoopprijzen, omzet, personeelskosten, winstmarge? En houd je een...
26 maart 2024
Bianca Roemaat
1
2
>
>>
Bakkers in bedrijf | editie 2-2024