Normaal

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Na alle feestdagen heeft het normale leven in de bakkerij zich weer hervat. Maar wat is normaal? Elke dag in de (banket)bakkerij was en is voor mij weer een feestje. De slingers moet je zelf ophangen, een ander doet het niet voor je. Natuurlijk realiseer ik me dat de feestdagen een extra dimensie geven aan onze tak van sport. Ongetwijfeld heeft u uw klanten in de afgelopen decembermaand weer volop verwend met al uw specialiteiten.

Als ik kijk naar wat dit jaar voor ons in petto heeft, dan zie ik heel veel feestdagen voor me in onze bedrijven. En dan heb ik het niet over Pasen, Pinksteren, Koningsdag en Moederdag. Die benutten we natuurlijk ook. Ik heb het over de feestdagen die we elke dag in onze bakkerijen beleven. Op een website over voedingstrends in 2018 las ik dat brood weer als een trend wordt gezien. Grappig dat ons dagelijks brood is verworden tot een trend, terwijl het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn. Maar na jaren van broodbuiken en voedselzandlopers is de consument wel weer toe aan normaal.

Verschil daarbij is dat veel ambachtelijke bakkers tegenwoordig het authentieke brood- (en banket)bakken weer opnieuw lijken te hebben uitgevonden en dit ook delen met hun klanten. Er wordt volop gecommuniceerd over lokale graansoorten, langere rijstijden en smaakvarianten. En de consument gaat authentiek gelukkig ook steeds meer van onecht onderscheiden. Ik ben voor het nieuwe normaal: dat banket mag en dat we brood weer zonder excuus kunnen eten. Het broodwisseldieet kan wat mij betreft van stal als actie na de feestdagen. Lees de wintereditie van Bakwerk van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij er maar eens op na.

Ook al zitten we al ver in januari, ik wens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers een succesvol en mooi jaar toe. Een normaal, maar ook bijzonder jaar met veel ideeën en activiteiten.

Dossiers
Lees ook
Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt bij informatieverstrekking

Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt bij informatieverstrekking

De afgelopen maanden zijn we overspoeld met informatie over corona. Via journaals en persconferenties op tv, berichten in de krant en sociale media, en natuurlijk via de vele verhalen van klanten in de winkel. Hoe filter je al deze informatie? En: welk nieuws bied je in deze coronatijd zelf aan als bakkerij?

Het ZomerDoeBoek van Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Het ZomerDoeBoek van Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Het ZomerDoeBoek van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij is een speciale uitgave van Bakwerk, gemaakt voor kinderen. Het is een vrolijke en extra kleurrijke uitgave, boordevol raadsels, mopjes, puzzels, kleurplaten en natuurlijk allerlei weetjes over de ambachtelijke bakker.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij presenteert ZomerDoeBoek

Stichting Ambachtelijke Bakkerij presenteert ZomerDoeBoek

Van hi-hi-hilarische moppen en lekkere recepten tot pittige hersenkrakers en ‘lekkere’ kleurplaten: je jongste consumenten vinden dit alles in het ZomerDoeBoek van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij. Voor alle ambachtelijke brood- en banketbakkers: een cadeautje om uit te delen in de winkel.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...