‘Goede boter is onderdeel van mooi eindproduct’

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme

Crème de la Crème Patisserie kiest voor roomboter van Debic

Reinier van Doorn, productontwikkelaar en patissier bij Crème de la Crème Patisserie in Zoeterwoude, wil uitsluitend mooie en smakelijke producten maken. Daarom werkt hij graag met Debic Crème boter. “Goede boter is een essentieel onderdeel van een mooi eindproduct.”

Crème de la Crème Patisserie in Zoeterwoude levert hoogwaardige patisserie aan de horeca. “We maken onder andere petit fours, een brede lijn van dertien verschillende soorten macarons in uiteenlopende kleuren en smaken en daarnaast frivolités: kleine, zoete hapjes voor bij de koffie”, vertelt Reinier van Doorn, al ruim vijftien jaar werkzaam bij Crème de la Crème. “Ook hebben we desserttaarten, plaatpatisserie, bijvoorbeeld voor buffetten, en diverse soorten desserts: basisdesserts waarmee de horeca zelf nog aan de slag kan, desserts die je kunt opwarmen en desserts die al zo goed als af zijn. Al deze producten worden door heel Nederland geleverd.”

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme_3-200x300 Reinier begon zijn carrière in de bakkerijbranche als allround brood- en banketbakker, maar belandt in ieder bedrijf waar hij werkzaam is steeds weer bij de patisserie. Hij werkt als leerling onder andere voor een cateringbedrijf met een eigen patisserie-afdeling. Tegenwoordig komt hij als productontwikkelaar regelmatig bij klanten over de vloer. “Ik wil graag weten en zien wat er met onze producten gebeurt, waar deze in de horeca en catering worden ingezet en hoe ze daar worden gebruikt. Daarom vind ik het belangrijk om ons goed in onze klanten te verdiepen. Zo kan ik een assortiment ontwikkelen dat perfect bij het gewenste gebruiksmoment aansluit en dat daarvoor de juiste eigenschappen heeft, bijvoorbeeld op het gebied van houdbaarheid.”

Gemakkelijk en hygiënisch verpakt

Alle producten bij Crème de la Crème Patisserie worden met honderd procent roomboter bereid. “Sinds Debic de Crème boter op de markt heeft gebracht, gebruiken wij uitsluitend nog deze roomboter”, aldus Reinier. “Natuurlijk ben je weleens op zoek naar een ander, beter of goedkoper product. Maar als we dan met zo’n immens blok boter van twintig kilo aan de slag moeten, weten we meteen weer waarom we voor Debic kiezen. Hun staven boter van 2,5 kilogram zijn gemakkelijk en hygiënisch te gebruiken. Op de folie staat een indicatie voor iedere halve kilo. Maar we kiezen de boter natuurlijk niet alleen voor de verpakking. Debic Crème boter levert gewoon altijd een goed eindproduct op!”

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme_1-300x225 Debic Crème boter is een kwalitatieve roomboter, die speciaal is ontwikkeld voor de bereiding van botercrème, luchtige vullingen, beslagen en spuitdegen. In Zoeterwoude wordt de roomboter onder andere gebruikt voor het maken van cakebeslag en crème au beurre. “Omdat wij onze producten aan het derde kanaal leveren, vinden wij het heel belangrijk dat deze een constante kwaliteit hebben en geen afwijkingen kennen door bijvoorbeeld het seizoen”, aldus Reinier. “De Crème boter heeft het hele jaar door deze constante kwaliteit en kent een goede houdbaarheid. De roomboter heeft mooie opslageigenschappen, is heel luchtig en geeft de perfecte structuur voor een gladde botercrème. Bovendien geeft het ons eindproduct die volle botersmaak, die je van hoogwaardige patisserie mag verwachten.”

Ook voor de verschillende cremeux die in het bedrijf worden bereid, gebruikt Reinier graag de Crème boter. “De boter heeft een laag smeltpunt tussen de 26 en 28 graden Celsius. We koelen onze compositie terug en precies op het juiste moment voegen we de boter toe. Je ziet dat de boter lekker zacht en helder van kleur is, maar zodra hij wordt vermengd met andere ingrediënten direct mooi romig wordt. Precies wat je van een goede roomboter verwacht.”

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme_4-200x300 Thuisbakker

Zelfs thuis ontvangt Reinier regelmatig complimenten voor zijn baksels met boter van Debic. “Ik ben niet alleen fan van de Crème boter, maar ook van hun Top Tourage boter voor korstdegen. Een boterkoek of een stevige taartbodem onder bijvoorbeeld een cheesecake hoort wat mij betreft die échte smaak van koek te hebben. Als ik thuis op taart trakteer, hoor ik het altijd: ‘Wat is die bodem toch lekker!’. Dat komt zonder meer door het gebruik van de juiste roomboter.”

Bekijk hier het recept van botercrème van patisserieadvisier Dré Eversteijn

Lees ook
Verleid je klanten met luxe koeken

Verleid je klanten met luxe koeken

Koeken zo groot als je hand, gemaakt met chocoladestukjes of havermout. Consumenten zijn er dol op! En betalen er in supermarkten of koffiebarretjes met gemak één à twee euro voor. Hoog tijd dus om de consument te verleiden met echte, ambachtelijke koeken op formaat. En die koop je natuurlijk bij de bakker.

Spaaractie voor Bricks-speelgoedbakkerij

Spaaractie voor Bricks-speelgoedbakkerij

Royal Steensma, Debic en Bakeplus starten een spaaractie waarmee klanten van ambachtelijke bakkers sparen voor een speelgoedbakkerij die ze thuis zelf kunnen bouwen. Het doel van de actie is om meer traffic en extra omzet voor bakkers te genereren.

Exclusieve online demo: voorjaarscreaties met Frank Haasnoot

Exclusieve online demo: voorjaarscreaties met Frank Haasnoot

Komende maandag 1 maart om 10.00 uur toont Frank Haasnoot de wondere wereld van patisserie en demonstreert hij één van zijn creaties: Fleur blanche. Samen met Debic Culinair adviseur Dré Eversteijn laat Frank de geheimen van zijn recept zien en toont hij hoe je aan de slag kan met de mini-kam (die je gratis ontvangt bij inschrijving). Bekijk alvast...