De ChocBlocks zijn een mix tussen klassieke gevulde chocoladerepen en kleurrijke, creatieve breekchocolade. De lekkerste & leukste chocoladecombinaties staan in dit receptenboekje. Zoals het recept voor Ruby Red Fruit, een combinatie van Ruby chocolade, rood fruit karamel, yoghurt.

Ingrediënten Bereiding
Gebruikte mal Chocolate World - CW2276 - tablet 1 kg
50 g Callebaut® Cacaoboter
4 Mona Lisa® Power Flowers Wit
Smelt de cacaoboter op 45 graden en meng met Power Flowers. Kristalliseer.
50 g Callebaut® Cacao Boter
4 Mona Lisa® Power Flowers Rood
Smelt de cacaoboter op 45 graden en meng met Power Flowers. Kristalliseer
Spetter de gekleurde cacaoboters in de mal en laat uitkristalliseren.  
   
300 g Callebaut® Finest Belgian Chocolate Ruby RB1

Tempereer en mouleer de vorm.
Laat uitkristalliseren. Mouleer opnieuw en laat weer uitkristalliseren

20 g IBC Raspberry crunch

Verdeel over de mal en laat uitkristalliseren.

60 g Callebaut® Finest Belgian Chocolate Ruby RB1
10 g Rood Fruit met Hibiscus poeder

Voeg de gekristalliseerde chocolade en het poeder toe aan de Caramel fill en meng.
Vul een spuitzak en spuit in de gemouleerde mal. Laat 10 tot 15 minuten uitharden in de koeling.

400 g Callebaut® Tintoretto Wit

Verwarm naar 25°C. Vul een spuitzak en spuit in de gemouleerde mal tot net onder de rand. Laat 10 tot 15 minuten uitharden in de koeling.

Haal de vorm uit de koeling en laat op temperatuur komen. Sluit het geheel af met de gekristalliseerde Ruby chocolade. Laat de reep 12 uur rusten en los.

Altijd op de hoogte blijven?