Ruby Red Fruit
De ChocBlocks zijn een mix tussen klassieke gevulde chocoladerepen en kleurrijke, creatieve breekchocolade. De lekkerste & leukste chocoladecombinaties staan in dit receptenboekje. Zoals het recept voor Ruby Red Fruit, een combinatie van Ruby chocolade, rood fruit karamel, yoghurt.
Ingrediënten | Bereiding |
Gebruikte mal | Chocolate World - CW2276 - tablet 1 kg |
50 g Callebaut® Cacaoboter 4 Mona Lisa® Power Flowers Wit |
Smelt de cacaoboter op 45 graden en meng met Power Flowers. Kristalliseer. |
50 g Callebaut® Cacao Boter 4 Mona Lisa® Power Flowers Rood |
Smelt de cacaoboter op 45 graden en meng met Power Flowers. Kristalliseer |
Spetter de gekleurde cacaoboters in de mal en laat uitkristalliseren. | |
300 g Callebaut® Finest Belgian Chocolate Ruby RB1 |
Tempereer en mouleer de vorm. |
20 g IBC Raspberry crunch |
Verdeel over de mal en laat uitkristalliseren. |
60 g Callebaut® Finest Belgian Chocolate Ruby RB1 10 g Rood Fruit met Hibiscus poeder |
Voeg de gekristalliseerde chocolade en het poeder toe aan de Caramel fill en meng. |
400 g Callebaut® Tintoretto Wit |
Verwarm naar 25°C. Vul een spuitzak en spuit in de gemouleerde mal tot net onder de rand. Laat 10 tot 15 minuten uitharden in de koeling. |
Haal de vorm uit de koeling en laat op temperatuur komen. Sluit het geheel af met de gekristalliseerde Ruby chocolade. Laat de reep 12 uur rusten en los. |