Kunstenaars en chocolatiers bundelen creativiteit

Belgische chocolade

WIEZE - Op de Wereldtentoonstelling in Milaan is het Belgisch paviljoen gestart met de Brussels week. De start is gevierd met de officiële opening van het kunstproject ‘Una grande abbuffata’. Voor dit project hebben vijf Belgische duo’s, van bekende kunstenaars en meester-chocolatiers, hun creativiteit gebundeld om kunstwerken te vervaardigen uit de Belgische chocolade van Callebaut.

Kunstproject

De non-profitorganisatie Gluon heeft het kunstproject in het leven geroepen. Gluon is een non-profitorganisatie die ondernemers, kunst en wetenschap dichter bij elkaar wil brengen. Met dit project wil het Belgische paviljoen de status van Brussel, als wereldwijde hoofdstad van chocolade, in de verf zetten.

  • Chocolate Lab
  • In samenwerking met Callebaut zette Gluon een ‘Chocolate Lab’ op. “In het Lab experimenteerde de Belgische kunstenaars en meester-chocolatiers met de laatste technieken, productinnovaties en technologieën als 3D printing”, vertelt Callebaut. Het centrale thema was ‘van boon tot chocolade’. “Daarvoor putten de kunstenaars inspiratie uit het Beanology-verhaal van Callebaut.” Callebaut maakt in Wieze meer dan 100 jaar chocolade. “Ik neem daarbij het volledige proces van mijn rekening: van de cacaoboon tot de chocolade.” “We waren meteen enthousiast om het initiatief van Gluon te ondersteunen”, vertelt Pascale Meulemeester, Vice President Global Gourmet Brands & Marketing van Barry Callebaut. “Callebaut maakt al meer dan 100 jaar chocolade in Wieze. De kennis en expertise die we in die jaren hebben opgebouwd delen we graag. Dit project toont nog maar eens aan hoeveel creativiteit, innovatie en vernieuwing er nog steeds mogelijk is binnen het chocolade-ambacht.”
Lees ook
Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Het virus Covid-19 heeft een grote impact op kleine lokale ondernemers. Zo ook op de Nederlandse chocolatiers. Normaal gesproken is Pasen voor hen een van de piekmomenten, maar nu blijven veel klanten weg. Daarom brengt het Belgische chocolademerk Callebaut het online platform ‘Not Without My Chocolate’ naar Nederland

Bakkerijklassiekers in een nieuw jasje

Bakkerijklassiekers in een nieuw jasje

Bakkerijen met brood als primaire productgroep bieden vaak een gebaksassortiment met traditionele klassiekers zoals tompouces, slagroom en appeltaart, cake en moorkoppen. Deze klassiekers zijn niet voor niets nog steeds populair, er zit zeker potentieel in voor de toekomst. Maar doen jouw huidige creaties ook toekomstige klanten watertanden?

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan een groot chocoladekunstwerk van 15 meter hoog en 27 meter breed. Callebaut sponsorde deze officiele wereldrecordpoging. Het werk is volledig gemaakt van traceerbare en 100% duurzame Callebaut chocolade. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Mercy Ships organisatie.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...