Kunstenaars en chocolatiers bundelen creativiteit

Belgische chocolade

WIEZE - Op de Wereldtentoonstelling in Milaan is het Belgisch paviljoen gestart met de Brussels week. De start is gevierd met de officiële opening van het kunstproject ‘Una grande abbuffata’. Voor dit project hebben vijf Belgische duo’s, van bekende kunstenaars en meester-chocolatiers, hun creativiteit gebundeld om kunstwerken te vervaardigen uit de Belgische chocolade van Callebaut.

Kunstproject

De non-profitorganisatie Gluon heeft het kunstproject in het leven geroepen. Gluon is een non-profitorganisatie die ondernemers, kunst en wetenschap dichter bij elkaar wil brengen. Met dit project wil het Belgische paviljoen de status van Brussel, als wereldwijde hoofdstad van chocolade, in de verf zetten.

  • Chocolate Lab
  • In samenwerking met Callebaut zette Gluon een ‘Chocolate Lab’ op. “In het Lab experimenteerde de Belgische kunstenaars en meester-chocolatiers met de laatste technieken, productinnovaties en technologieën als 3D printing”, vertelt Callebaut. Het centrale thema was ‘van boon tot chocolade’. “Daarvoor putten de kunstenaars inspiratie uit het Beanology-verhaal van Callebaut.” Callebaut maakt in Wieze meer dan 100 jaar chocolade. “Ik neem daarbij het volledige proces van mijn rekening: van de cacaoboon tot de chocolade.” “We waren meteen enthousiast om het initiatief van Gluon te ondersteunen”, vertelt Pascale Meulemeester, Vice President Global Gourmet Brands & Marketing van Barry Callebaut. “Callebaut maakt al meer dan 100 jaar chocolade in Wieze. De kennis en expertise die we in die jaren hebben opgebouwd delen we graag. Dit project toont nog maar eens aan hoeveel creativiteit, innovatie en vernieuwing er nog steeds mogelijk is binnen het chocolade-ambacht.”
Lees ook
Chocblocks: Leuk om te geven én om te krijgen!

Chocblocks: Leuk om te geven én om te krijgen!

Maak als (banket)bakker of chocolatier hét verschil met dit kleurrijk en creatief en onderscheidende chocolade concept, ontwikkeld door Chocolate Academy Chef Ton Jongejan, dat de stoutste dromen vervult van zelfs de allergrootste chocolade-lovers onder ons. Deze giga gevulde 1 kg Chocblocks bevatten alles wat we lekker vinden. Van heerlijke Belgische...

Ruby Red Fruit

Ruby Red Fruit

De ChocBlocks zijn een mix tussen klassieke gevulde chocoladerepen en kleurrijke, creatieve breekchocolade. De lekkerste & leukste chocoladecombinaties staan in dit receptenboekje. Zoals het recept voor Ruby Red Fruit, een combinatie van Ruby chocolade, rood fruit karamel, yoghurt.

Onweerstaanbare winterse chocolade

Onweerstaanbare winterse chocolade

Bijna iedereen vindt chocolade lekker. En dat komt niet alleen door de smaak. Het smeltpunt van cacaoboter ligt namelijk tussen de 35°C en 37°C, net onder de lichaamstemperatuur. Daardoor smelt het op je tong en geeft het een aangename mondbeleving. Niet gek dus dat je chocolade op vrijwel iedere menukaart tegenkomt; op de dessertkaart, maar ook steeds...

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...