Kruidnotenbrood

AB Mauri_kruidnotenbrood

AB-Mauri_kruidnotenbrood-300x300 Dit rijk gevulde kruidnotenbrood in de vorm van een klassieke tulband smaakt uitstekend op koude najaarsdagen, wanneer de wind guur door de bomen waait. Als extra verwennerij kunt u er spijspillen aan toevoegen. Zo wordt het wel een erg heerlijk avondje!

Recept en beeld: AB Mauri

Ingrediënten

Basisrecept:

  • Tarwebloem 100% 4 kg
  • Koningsgist 8% 0,32 kg
  • Exsensa Vruchten 20% 0,8 kg
  • Volle Melkpoeder 5% 0,2 kg
  • Zout 1,8% 0,072 kg
  • Roomboter 5% 0,2 kg
  • Gemalen anijszaad 1% 0,04 kg
  • Speculaaskruiden 2,5% 0,1 kg
  • Water Circa 56% 2,24 l

Vulling:

  • Suikerparels P4 30% 1,2 kg
  • Kruidnootjes 30-40% 1,2-1,6 kg
  • Rozijnen 40% 1,6 kg

Eventueel:

spijspillen, 150 gram per tulband

Werkwijze:

  • Kneden: Los het anijs en de speculaaskruiden op in een klein beetje van het water. Kneed daarna van alle grondstoffen een soepel en goed ontwikkeld deeg.
  • Deegtemperatuur: Circa 26˚C
  • Afweeggewicht: Tulbandvorm groot: min. 875 gr

    Tulbandvorm klein (nieuwe maatvoering): 725 gr Tulbandvorm klein (oude maatvoering): 625 gr

    Tulbandvorm (zonder cilinder): min. 600 gr
  • Bol/puntrijs: Circa 15 minuten
  • Vormen: Bestrooi de tulbandvorm met amandelschaafsel alvorens deze te vullen.
  • Narijs: Circa 60 minuten
  • Bakken: Zoals (boter)stollen
  • Decoreren: Na afkoelen bestrooien met toversneeuw.

AB-MAURI-300x225 AB Mauri: we know baking

Er valt zoveel te vertellen in de wereld van bakkerijgrondstoffen! AB Mauri maakt die reis graag samen met de bakker. Wij zoeken naar bakkerijoplossingen op maat, ontwikkelen nieuwe vaardigheden en blijven altijd op zoek naar de beste ingrediënten. Gedreven door de passie voor het vak en de grondige kennis van gist en bakkerijgrondstoffen, is AB Mauri de kennis achter de kunst van het bakken.

AB Mauri biedt bakkers over de gehele wereld een breed assortiment aan innovatieve producten van hoge kwaliteit. Deze producten zijn het resultaat van onze brede expertise en onze uitgebreide ervaring op het gebied van fermentatie- en enzymtechnologie. De unieke combinatie van deze kennis en ervaring met onze lokale knowhow op het gebied van applicatie en Research & Development, draagt bij aan het creëren van een uitstekend product voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij.

AB Mauri Netherlands BV

Lees ook
‘Er zal altijd vraag zijn naar echte ambachten’

‘Er zal altijd vraag zijn naar echte ambachten’

We kennen Hans Spitsbaard (24) als de winnaar van het vijfde seizoen van het televisieprogramma Heel Holland Bakt. Na stages bij Robèrt van Beckhoven en bij Patisserie de Rouw in Vught, gaat hij nu voor zichzelf beginnen. “Ik ben nu de eerste testproducten aan het maken en gesprekken aan het voeren met klanten.”

Robotisering in de bakkerij

Robotisering in de bakkerij

Artisanaal, ambachtelijk en de warme bakker. Dat zijn kernwoorden voor de bakker die de klanten vers en zelfgemaakt brood en banket wil verkopen. Nergens zo traditioneel als in de echte bakkerszaak! Behalve de groenteman dan, die heeft zelfs nog een ouderwetse mechanische weegschaal op de toonbank staan.

Europain - Business en inspiratie voor alle ondernemers in de bakkerij- en banketbakkerijsector

Europain - Business en inspiratie voor alle ondernemers in de bakkerij- en banketbakkerijsector

Europain in Parijs Porte de Versailles, van 11 tot 14 januari 2020, verschaft ondernemers in de bakkerij- en banketbakkerijsector een unieke mogelijkheid om de komende trends te ontdekken, opkomende markten te identificeren, nieuwe concepten uit te vinden, inspiratie te vinden voor hun komende creaties en de concurrentie een stapje voor te blijven.

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...