Welke bakker maakt de beste aardbeienslof van Nederland?

Prestige_ De beste aardbeienslof van NL

Fruitleverancier Prestige gaat bij aanvang van het aardbeienseizoen op zoek naar de beste aardbeienslof van Nederland. Een vakjury met Hidde de Brabander, Bart de Gans en Jurgen Koens bepaalt welke bakker of patissier de beste variant maakt.

De aardbeienslof is een echte klassieker met een brosse sloffenbodem, zalvige crème patissière en topping van verse aardbeien. Prestige roept bakkers en patissiers op hun eigen draai aan deze klassieker te geven. "Wil jij het aardbeienseizoen fris en fruitig starten en steek jij de klassieke aardbeienslof in een modern jasje? Ga dan de uitdaging van Prestige Fruit aan en geef de aardbeienslof jouw eigen, unieke twist mee. "

Vakjury

Alle inzendingen worden beoordeeld door de vakjury. Hierin zitten Meester Patissier Hidde de Brabander, patissier en lid van Nederlands Patisserie Team  Bart de Gans,  Prestige-ambassadeur en patissier Jurgen Koens en Prestige-aardbeienteler Jan van den Elzen.

Masterclass

Hidde, Jurgen en Bart zijn niet alleen jurylid, zij delen in aanloop naar de finale ook hun tips & tricks om de perfecte slof te bereiden. De slof is met een simpele twist volledig aan te passen naar een eigentijdse creatie. "Zoek je inspiratie voor de perfecte basis, een restaurantwaardige variant of een vegan slof van de toekomst? Bekijk dan de masterclasses en recepten op de website van Prestige." 

De wedstrijd

Deelnemers kunnen zich tot vrijdag 14 mei inschrijven via prestigefruit.com/aardbeienslof/. Zij ontvangen per post het complete pakket met informatie en kunnen vervolgens aan de slag. Op 26 mei proeft en beoordeelt de jury alle inzendingen en maakt via een livestream de winnaar bekend.

De winnaar ontvangt de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van Nederland 2021’, een volledige pallet verse Prestige-aardbeien voor in de bakkerij t.w.v. €3.000,-, een Le Nouveau Chef-koksbuis en een reportage in het volgende Prestige-magazine. Ook de bakkers en patissiers die op de tweede en derde plaats eindigen krijgen een prijs.   

Lees ook
Vroeger was niet alles beter

Vroeger was niet alles beter

Toen ik mijn bakkersopleiding volgde, moesten we leren om met mixen te werken. De mix afwegen, zout, gist en water erbij en draaien maar. Op de zak stond meestal wel hoelang je moest mengen en kneden. Bij banket werkten we veel met poedertjes.

‘Als patissier moet je goed kunnen plannen’

‘Als patissier moet je goed kunnen plannen’

Jordi van Eden (26) maakte dit voorjaar de Beste Bonbon van Nederland. Een prijs die hij nooit verwacht had, want oorspronkelijk werkte hij als kok in sterrenzaken. Vier jaar geleden maakte hij de overstap naar de patisserie: “Het verfijnde werk en de ­creativiteit spreken me aan.”

'Ik ben erop gebrand om de bakker te ontzorgen'

'Ik ben erop gebrand om de bakker te ontzorgen'

Frans van der Koogh begint deze maand als Commercieel Adviseur bij Veenhuizen, waarbij hij zich zal richten op de bakkerijen in het MKB. Op zijn veertiende stond hij al iedere zaterdag in de bakkerij. De bakkersbranche kent dus geen geheimen voor hem. “Tijdens mijn carrière heb ik vaak aan de grondstoffen kant gezeten, maar de techniek heeft me altijd...