Welke bakker maakt de beste aardbeienslof van Nederland?

13 april 2021

Fruitleverancier Prestige gaat bij aanvang van het aardbeienseizoen op zoek naar de beste aardbeienslof van Nederland. Een vakjury met Hidde de Brabander, Bart de Gans en Jurgen Koens bepaalt welke bakker of patissier de beste variant maakt.

De aardbeienslof is een echte klassieker met een brosse sloffenbodem, zalvige crème patissière en topping van verse aardbeien. Prestige roept bakkers en patissiers op hun eigen draai aan deze klassieker te geven. "Wil jij het aardbeienseizoen fris en fruitig starten en steek jij de klassieke aardbeienslof in een modern jasje? Ga dan de uitdaging van Prestige Fruit aan en geef de aardbeienslof jouw eigen, unieke twist mee. "

Vakjury

Alle inzendingen worden beoordeeld door de vakjury. Hierin zitten Meester Patissier Hidde de Brabander, patissier en lid van Nederlands Patisserie Team  Bart de Gans,  Prestige-ambassadeur en patissier Jurgen Koens en Prestige-aardbeienteler Jan van den Elzen.

Masterclass

Hidde, Jurgen en Bart zijn niet alleen jurylid, zij delen in aanloop naar de finale ook hun tips & tricks om de perfecte slof te bereiden. De slof is met een simpele twist volledig aan te passen naar een eigentijdse creatie. "Zoek je inspiratie voor de perfecte basis, een restaurantwaardige variant of een vegan slof van de toekomst? Bekijk dan de masterclasses en recepten op de website van Prestige." 

De wedstrijd

Deelnemers kunnen zich tot vrijdag 14 mei inschrijven via prestigefruit.com/aardbeienslof/. Zij ontvangen per post het complete pakket met informatie en kunnen vervolgens aan de slag. Op 26 mei proeft en beoordeelt de jury alle inzendingen en maakt via een livestream de winnaar bekend.

De winnaar ontvangt de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van Nederland 2021’, een volledige pallet verse Prestige-aardbeien voor in de bakkerij t.w.v. €3.000,-, een Le Nouveau Chef-koksbuis en een reportage in het volgende Prestige-magazine. Ook de bakkers en patissiers die op de tweede en derde plaats eindigen krijgen een prijs.   

Altijd op de hoogte blijven?