Vervolg landelijke campagne ambachtelijke bakkers

39102 Abri ambachtelijke bakker

De gezamenlijke imagocampagne ‘Natuurlijk, uw ambachtelijke bakker’ van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij en de NBOV krijgt vanaf 4 september een vervolg. Tot aan de herfstvakantie zijn de spots opnieuw te zien en te beluisteren op radio, tv en online.

Campagne ambachtelijke bakker

De spots zijn tot 14 oktober, de start van de herfstvakantie, te beluisteren op radio-zender 100%NL en te zien op de publieke televisiezenders NPO 1, 2 en 3. Via NPO Gemist zijn de spots vanaf 10 september te zien. Op www.uwambachtelijkebakker.nl staat het uitzendschema. Ook worden de campagneposters weer geplaatst op stations, in bushokjes en op andere centrale en drukbezochte plaatsen.

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij en de NBOV zetten de campagne op. Het doel is om de sfeer, het vakmanschap en de beleving van de ambachtelijke bakker over te brengen op alle consumenten. Zo moeten consumenten ervan overtuigd raken dat ze brood en banket kopen bij de ambachtelijke (banket)bakker.

Vlogs Leontien van Moorsel

In de afgelopen zomerperiode maakte ambassadeur Leontien van Moorsel vlogs voor de Facebookpagina ‘uw ambachtelijke bakker’. In deze videoboodschappen ging zij bij patissier Hidde de Brabander op zoek naar de verhalen achter onder andere tompouces, nougat en macarons. Ook bezocht zij meesterboulanger en -patissier Robèrt van Beckhoven. Zijn verhalen zijn vanaf 8 september via de campagnepagina op Facebook te volgen.

Bereik

Tussen half april en eind mei was het eerste deel van de campagne te zien en te horen op radio en tv. Maar liefst 1,8 miljoen consumenten bekeken de tv-spots via de publieke zenders. Circa 2 miljoen luisteraars hoorden de radiospot via radiozender 100%NL. Online is de spot via NPO Gemist en diverse nieuwssites ook nog eens zo’n half miljoen keer bekeken. Op zo’n 850 plaatsen in het land heeft de campagneposter gehangen, zoals in winkelcentra en op treinstations. Naar schatting hebben ongeveer 4,5 miljoen unieke passanten deze posters gezien.

Daarnaast heeft de campagnewebsite www.uwambachtelijkebakker.nl in de afgelopen maanden bijna 6.500 unieke bezoekers gehad. Het aantal volgers op de Facebookpagina is inmiddels gegroeid tot bijna 2.600. Ook de Facebook-‘stunts’ waarbij consumenten tompouces, een picknickmand of andere bakkerijproducten konden winnen, waren succesvol. Maar liefst 2.000 consumenten hebben hieraan deelgenomen.

Lees ook
NBOV wil ondernemen werkbaarder maken - een goed ondernemersklimaat voor bakkers

NBOV wil ondernemen werkbaarder maken - een goed ondernemersklimaat voor bakkers

Een goed ondernemersklimaat voor brood- en banketbakkers in het mkb - dat is het doel van brancheorganisatie NBOV. De organisatie werkt hard om te zorgen dat ‘Den Haag’ rekening houdt met de belangen van bakkers.

Bakeplus en partners maken winnaars Sinterklaascampagne bekend

Bakeplus en partners maken winnaars Sinterklaascampagne bekend

Bakeplus en partners lanceerden dit jaar de vernieuwde Sinterklaascampagne, een sfeerpakket voor bakkerswinkels. Zonder dat de deelnemende bakkers het wisten, is er gekeken hoe zij het pakket inzetten. Er kwamen drie winnaars uit naar voren die op 5 december in het zonnetje werden gezet.

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

In veel huishoudens komt er met de feestdagen een (dessert)taart op tafel te staan. Deze worden vooral met het oog gekocht. Decoratie is belangrijk. Bakkers in bedrijf geeft tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein.

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...