Tweede plaats voor Nederlands team bij Coupe D’ Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’

19 oktober 2021
Foto's: Boulangerie Team

Zondag 17 oktober vond de vakwedstrijd Coupe D’ Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’ plaats. Het Nederlandse team, dat bestond uit Giel Vermeulen, Maurits de Greef, Daan Filius en coach Michel Schröder, veroverde de tweede plaats. 

De vakwedstrijd Coupe D’ Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’ werd dit jaar voor de 21e keer georganiseerd. De locatie was de vakbeurs Serbotel in Nantes. Aan de wedstrijd deden vijf Europese teams mee. Het Italiaanse team won de eerste plaats, Nederland de tweede en het Franse team werd derde. 

Jong team

De jury was blij verrast dat het Boulangerieteam een jong team heeft gestuurd om de strijd op het Europees podium aan te gaan. Dat geeft een positief beeld naar de toekomst aldus de jury. Coach Michel Schröder is ontzettend trots: “Dit jonge team is boven zichzelf uitgestegen”. Het team heeft er alles aan gedaan om mooie producten te presenteren binnen de opgegeven tijd, alle lof voor het team!

Showtafel

Team bij showtafel Coupe d'Europe

Voor de wedstrijd moesten de bakkers een showstuk maken, zes soorten brood, een authentieke croissant en nog vijf andere soorten viennoiserie. Giel Vermeulen maakte het showstuk met het thema 'monument uit jouw land'. Giels showstuk stond in het teken van Willem van Oranje, de vader des vaderlands. Maurits de Greef nam het brood voor zijn rekening en Daan Filius maakte de viennoiserie. De jury roemde het team bij de broden en viennoiserie vanwege de smaakcombinaties.

Supertrots

Het team is blij met de tweede plaats. "Super trots op ons team 🇳🇱 om als 2 e 🏆 te eindigen op het ′′ EK ′′ in Nantes", staat er te lezen op de Facebookpagina's van Daan en Giel. Ook coach Michel Schröder is tevreden. "Yes Nederland op de tweede plaats. Nummer 2 van Europa. Wat een geweldige prestatie van dit jonge team", schrijft hij op zijn Facebookpagina

De wedstrijd was live te volgen via een livestream. Deze is nog steeds te bekijken op YouTube.

Altijd op de hoogte blijven?