Start theatertour Bakkersverhalen

13 oktober 2016

GOUDA - Het is bijna zover. In het verlengde van de campagne start vanaf 25 oktober in Meppel de regionale theatertour Bakkersverhalen voor alle ambachtelijke bakkers en hun medewerkers.

Storytelling

Tijdens deze tour kunnen alle bakkers en hun medewerkers zich verder verdiepen in het onderwerp storytelling in de bakkerij en persoonlijk kennismaken met de hoofdfiguren Balthasar en Gilles die in de online-serie ‘Een bakkersverhaal’ wekelijks avonturen beleven. Deze serie is sinds de tweede week van september te volgen via Facebook/bakkersverhalen en de speciale website bakkersverhalen.nl. Alle eerder gepubliceerde afleveringen zijn op deze website tevens terug te kijken.

Winkelvloer

Het vertellen van een goed verhaal vindt veelal plaats op de winkelvloer. Daar vindt immers het contact met de klanten plaats. Dit heeft de initiatiefnemers van de campagne (NBOV, Stichting Ambachtelijke Bakkerij en Nationale Bakkerij Academie) ertoe gebracht niet alleen de ondernemers voor deze regionale theatertour uit te nodigen, maar juist ook de medewerkers. De bijeenkomsten vinden plaats in zes kleine(re) theaters, verspreid over het gehele land.

Eigen verhaal

Tijdens de tour, die mede wordt gefinancierd door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf, houdt improvisatieacteur Joos Tijssen (Nederlands Kampioen Theatersport) met humor en via een interactieve aanpak de praktische mogelijkheden en het effect van storytelling tegen het licht. Onder het motto ‘Uw eigen bakkersverhaal’ laat Joost de deelnemers nadenken over hun eigen eerlijke en persoonlijke verhaal. Met een goed verhaal worden toehoorders immers geraakt en geroerd. Klanten voelen zich meer verbonden met en zijn trots op de bakkerij waar zij hun brood en banket kopen. Maar zoiets gaat niet vanzelf, daarvan moet iedere medewerker in het bedrijf zich wel bewust zijn.

Aanmelden

Rond 24 september hebben alle ambachtelijke bakkers hun persoonlijke uitnodiging ontvangen om samen met hun (verkoop)medewerkers een van de bijeenkomsten bij te wonen. De geselecteerde theaters hebben zalen met rond 150 stoelen, dus wees er snel bij, want vol is vol. Uiteraard staat het alle bakkers vrij om eventueel een bijeenkomst buiten hun eigen regio te bezoeken. Aanmelden is mogelijk tot een week voor aanvang van de bijeenkomst via www.nbov.nl/theatertour, www.bakkersverhalen.nl, per e-mail (loef@nbov.nl) of telefonisch (telefoon 0182 – 69 30 52).

Programma

  • 19.00 uur    Inloop met hapje en drankje
  • 19.30 uur    Opening

19.40 uur    Wat is storytelling?

20.15 uur    Wat is uw verhaal?

  • 21.00 uur    Prijsuitreiking productkeuring NBOV-regio*
  • 21.15 uur    Einde programma / afsluiting met drankje

(*Alleen van toepassing voor NBOV-leden in enkele regio’s.)

 

Data en locaties

Datum:                                     Plaats/locatie:

  • Dinsdag 25 oktober                   Meppel, Schouwburg Ogterop
  • Dinsdag 1 november                 Bergen op Zoom, CKB Theaterzaal
  • Maandag 7 november              Gouda, Goudse Schouwburg
  • Dinsdag 10 januari                    Alkmaar, Theater De Vest
  • Woensdag 18 januari                Veenendaal, Spectrum Theaterzaal
  • Dinsdag 24 januari                    Weert, Munttheater
 

Altijd op de hoogte blijven?