Bakkersopleiding Menso, United Work en Het Ambacht

Bakkersopleiding Het Ambacht

Het Ambacht Opleidingen startte in samenwerking met het leerwerkbedrijf van de gemeente Emmen (Menso) en United Work B.V. in Emmen een opleiding voor assistenten in de bakkerij. De aftrap van deze korte opleiding vond plaats op 18 september.

Bakkersopleiding

Tijdens deze opleiding leren de tien deelnemers de basisvaardigheden van het bakkersvak en kunnen uiteindelijk als assistent bakker aan de slag in bakkerijen. De opleiding duurt drie maanden. Daarna krijgen de deelnemers een jaarcontract om meer werkervaring in de bakkerij op te doen.

Het Ambacht Opleidingen

Deze samenwerking is geïnitieerd door Het Ambacht Opleidingen. "Het doel is om nieuwe aanwas te creëren in de bakkersbranche", zegt Gert-Jan ten Napel van Het Ambacht. “We spelen in op de vraag naar nieuw personeel. Tegelijkertijd willen we de kwaliteit van alle bakkers naar een hoger niveau tillen. Dat begint met laagdrempelige scholing met hoge vakkundigheid als resultaat. Zodra deze kandidaten instromen, kan er aan de huidige bakkers een ander soort opleiding aangeboden worden.”

Het Ambacht is volgens Ten Napel blij met de goede samenwerking met Menso en United Work. “Daarmee bieden we meer mensen een kans om hun kwaliteiten te ontwikkelen en in te zetten. In eerste instantie organiseren we deze opleiding in het Noorden van het land. Bij succes zal dit zeker verder uit worden gerold.”

Lees ook
Bakkers in de media - week 26

Bakkers in de media - week 26

Brood van lokaal graan, bakker schrijft verhalenboek voor kinderen met dyslexie en ondernemen in coronatijd. Wat zagen we deze week voorbij komen over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Gewijzigd arbeidsrecht

Gewijzigd arbeidsrecht

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.