Burgemeester opent bakkerschool Curio

Curio_opening Bakkersopleiding

Foto: Curio

Burgemeester Paul Depla van Breda verrichtte donderdag 19 november de officiële opening van de nieuwe locatie van de bakkersopleiding van Curio. Hij deed dit samen met meester patissier Hidde de Brabander en Curio-bestuursvoorzitter Rob Neutelings. Het nieuwe gebouw staat symbool voor de wijze waarop het mbo-onderwijs bij Curio wordt verzorgd: zo dicht mogelijk op de praktijk.

Bij de ludieke openingshandeling kwam een sleutel tevoorschijn uit een prachtig chocoladewerk, gemaakt door studenten van de opleiding patisserie. Met de sleutel openden Depla en Den Brabander één lokaal, symbool staand voor het hele gebouw. Depla: "Wat een fantastisch mooi gebouw dat hier speciaal voor de bakkersopleiding is opgezet. Het laat de studenten echt kennismaken met de praktijk van dit prachtige vak! Het is een bijzondere aanwinst binnen het schoolaanbod in Breda. De bakkersbedrijven in de regio zullen hier blij mee zijn. Zelf wilde ik als kind ook bakker worden. Bij het zien van dit lokaal leeft dat gevoel toch stiekem weer een beetje op."

Moderne bakkerij

Het nieuwe schoolgebouw is een aanwinst voor de regionale bakkersbranche. In het gebouw zijn de meest innovatieve apparatuur en materialen gebruikt, die de studenten ook zullen aantreffen in modernste bakkerijen. Daarnaast is het pand duurzaam gebouwd: een groot deel van de benodigde energie komt van zonnepanelen. De Brabander: "Een beroepsopleiding heeft meerwaarde als hij aansluit op de echte praktijk. En dat is hier zeker het geval. Dat maakt deze locatie ook geschikt voor bakkersbedrijven die hun medewerkers verder willen laten leren. Alle reden dus om trots te zijn op dit gebouw."

Innovatie

Het gebouw staat nu op hetzelfde terrein als de opleidingen Groen en Dier. Dat is bewust gedaan: binnen Curio werken diverse opleidingen samen aan het concept ‘van grond tot mond’. Daarbij komen onderwerpen aan de orde als duurzaamheid, innovatie en gezondheid in de productie van voeding. Neutelings: "De bakkersschool innoveert, net als Curio. Wij hebben de enige bakkersopleiding in de verre omtrek. We hebben dus wat waar te maken en dat maakt dit gebouw zeker mogelijk."

De studenten brood en banket gebruiken het gebouw al sinds het voorjaar, steeds natuurlijk binnen de geldende coronamaatregelen. Vanwege diezelfde maatregelen ging de geplande opening destijds niet door. Zo’n mooie mijlpaal wil Curio echter niet voorbij laten gaan. Docenten en studenten waren dan ook trots dat de burgemeester van Breda en topkok Den Brabander aanwezig wilden zijn in hun nieuwe school.

Dossiers
Lees ook
Bakery Institute geeft training voor leerbedrijven mbo 4-opleiding Boulanger

Bakery Institute geeft training voor leerbedrijven mbo 4-opleiding Boulanger

Bij verschillende opleidingen kunnen studenten de nieuwe mbo 4-opleiding Boulanger volgen. Speciaal voor leerbedrijven die een stageplek verzorgen voor deze studenten, biedt Bakery Institute een training aan met aandacht voor relevante vaktechniek en didactische vertaling naar het bedrijf.

Masterclass over verminderen problemen nachtdiensten

Masterclass over verminderen problemen nachtdiensten

In Nederland werken bijna 1,3 miljoen mensen soms of regelmatig ’s nachts. Denk bijvoorbeeld aan zorg, hulpdiensten, industrie en natuurlijk ook bakkers. Voor deze groep wordt op 28 april de gratis Masterclass Dag van de Nacht georganiseerd over het verminderen van de problemen van het draaien van nachtdiensten en ploegendiensten.

Vernieuwingen bij Bedrijfsopvolging Bakkerij

Vernieuwingen bij Bedrijfsopvolging Bakkerij

Bedrijfsopvolging Bakkerij heeft in het eerste kwartaal van 2021 een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Er is een nieuw logo en de website ikwileenbakkerij.nl met als belangrijkste onderdeel de interessetest is vernieuwd. Het doel van de organisatie is om meer geïnteresseerden in beeld krijgen die op korte of lange termijn een bakkerij gaan overnemen.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...