PIVA trakteert verpleegkundigen op 'Nursing Brownies'

17 mei 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Koen Faseur

Leerlingen van de Antwerpse bakkersopleiding van PIVA ontwierpen een speciaal gebakje voor het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Op 12 mei, de Dag van de Verpleegkunde, overhandigde gedeputeerde Luk Lemmens samen met enkele leerkrachten en leerlingen 1.200 ‘Nursing Brownies’ aan de verpleegkundigen van het UZA. 

Met de Nursing Brownies wilden UZA en de provinciale school PIVA de verpleegkundigen een hart onder de riem te steken en ze te bedanken voor hun tomeloze inzet het voorbije coronajaar. Kaat Siebens, directeur Patiëntzorg van het UZA: "Erkenning van medewerkers zit vaak in kleine dingen. We vinden het fantastisch dat leerlingen van het PIVA ons daarin ondersteunen en tevens op deze wijze onze verpleegkundigen te bedanken."

Nursing Brownies 

PIVA was meteen bereid om een gebakje uit te werken voor het UZA. "Een gebakje uitwerken voor een speciale gelegenheid behoort tot het lessenpakket", zegt Kris Van Rysselberghe, technisch adviseur bakkerij. "Dit was een leuke opdracht en een mooie uitdaging voor onze leerlingen."

Na een brainstorm met de leerlingen van het vijfde jaar bakkerij werd besloten om een brownie te maken. Want zoals een van de leerlingen het formuleert: “Van chocolade word je blij! Dat kunnen die verpleegkundigen wel gebruiken.” Het resulaat is de ‘Nursing Brownie’. Een brownie met nootjes, een smeuïge chocoladevulling, afgewerkt met marsepein en chocolade.

Sociaal

"Praktijkervaringen zijn onontbeerlijk voor leerlingen die voor de studierichting ‘bakkerij’ gekozen hebben. En het grote aantal brownies maakt van dit toffe initiatief een pittige uitdaging. Maar het is met name het warme, sociale aspect dat aan de uitdaging een extra dimensie geeft", vertelt een trotse gedeputeerde voor Onderwijs, Luk Lemmens. "We streven er immers niet enkel naar om goed opgeleide vakmensen te vormen, maar ook geëngageerde burgers met een maatschappelijke betrokkenheid. Onderwijs heeft niet de opdracht om leerlingen op te voeden, maar wel om hen bewust te maken van hun rol in de maatschappij."

Altijd op de hoogte blijven?