STAP-subsidie beschikbaar voor branche-erkende trainingen en opleidingen

brood bakken_pixabay

Beeld: Pixabay

Werkenden en werkzoekenden kunnen met ingang van dit jaar een STAP-budget van maximaal duizend euro per persoon aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Op deze manier wil de overheid mensen helpen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Ook in de bakkersbranche kun je de STAP-subsidie (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding.

De opleidingen en trainingen die binnen de bakkersbranche in aanmerking komen voor de subsidie, staan vermeld op het nieuwe communicatieplatform Bakbekwaam, dat waarschijnlijk vanaf eind januari online gaat. Trainingen met de benodigde branche-erkenning kunnen vanaf 1 mei tot en met 30 juni worden aangevraagd. De daaropvolgende aanvraagrondes starten op 1 juli, 1 september en 1 november 2022.

Wie zich aanmeldt voor een training met STAP-subsidie, ontvangt van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs. Met dit bewijs kun je de STAP-subsidie aanvragen bij het UWV. De kosten voor de opleiding of training worden door UWV aan de opleider vergoed.

Meer informatie kun je opvragen bij Carla Zwierstra van Stichting Bakkracht: carla.zwierstra@bakkracht.nl.

 

Dossiers
Lees ook
Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komt met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) voor mkb-ondernemers die geen wettelijke plicht hebben tot energiebesparing maar er wel mee aan de slag willen. Met deze subsidie kunnen ze een adviseur in huren voor advies en ondersteuning bij de uitvoering van maatregelen.

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

Nog even geduld voor de STAP-subsidie

Nog even geduld voor de STAP-subsidie

Wanneer je je wilt inschrijven voor de STAP-subsidie, moet je nog even geduld hebben, laat Stichting Bakkracht weten. Helaas lukt het niet om de trainingen met een branche-erkenning tijdig in het scholingsregister van DUO te krijgen. De trainingsaanbieders hebben hier een aantal inlogcodes voor nodig en deze nemen nogal wat tijd.