STAP-subsidie beschikbaar voor branche-erkende trainingen en opleidingen

brood bakken_pixabay

Beeld: Pixabay

Werkenden en werkzoekenden kunnen met ingang van dit jaar een STAP-budget van maximaal duizend euro per persoon aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Op deze manier wil de overheid mensen helpen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Ook in de bakkersbranche kun je de STAP-subsidie (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding.

De opleidingen en trainingen die binnen de bakkersbranche in aanmerking komen voor de subsidie, staan vermeld op het nieuwe communicatieplatform Bakbekwaam, dat waarschijnlijk vanaf eind januari online gaat. Trainingen met de benodigde branche-erkenning kunnen vanaf 1 mei tot en met 30 juni worden aangevraagd. De daaropvolgende aanvraagrondes starten op 1 juli, 1 september en 1 november 2022.

Wie zich aanmeldt voor een training met STAP-subsidie, ontvangt van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs. Met dit bewijs kun je de STAP-subsidie aanvragen bij het UWV. De kosten voor de opleiding of training worden door UWV aan de opleider vergoed.

Meer informatie kun je opvragen bij Carla Zwierstra van Stichting Bakkracht: carla.zwierstra@bakkracht.nl.

 

Dossiers
Lees ook
Bakery Institute lanceert Chefsdagen Banket

Bakery Institute lanceert Chefsdagen Banket

De afgelopen tien jaar wisten honderden banketbakkers de weg naar Zaandam te vinden voor diverse cursussen. Voor het opdoen van nieuwe kennis over een specifiek onderwerp blijkt dit de beste manier van leren. Het cursusaanbod is dan ook nog steeds divers en valt sinds kort onder de STAP subsidie.

Nieuwe receptuur kan voor uitdagingen zorgen

Nieuwe receptuur kan voor uitdagingen zorgen

Productontwikkeling of het maken van een aangepaste receptuur levert naast mooie nieuwe producten ook wel eens uitdagingen op bij het bepalen van de naam of het geven van de informatie.

‘Mijn Digitale Zaak’ helpt retailers in het mkb digitaliseren

‘Mijn Digitale Zaak’ helpt retailers in het mkb digitaliseren

Veel ondernemers zijn bezig met digitalisering. Daarom ging eind juni ‘Mijn Digitale Zaak’ van start. Met dit initiatief kunnen mkb-ondernemers met 2 tot en met 50 werknemers aan de slag met verdere digitalisering van de bedrijfsvoering.