STAP-subsidie beschikbaar voor branche-erkende trainingen en opleidingen

19 januari 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Beeld: Pixabay

Werkenden en werkzoekenden kunnen met ingang van dit jaar een STAP-budget van maximaal duizend euro per persoon aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Op deze manier wil de overheid mensen helpen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Ook in de bakkersbranche kun je de STAP-subsidie (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding.

De opleidingen en trainingen die binnen de bakkersbranche in aanmerking komen voor de subsidie, staan vermeld op het nieuwe communicatieplatform Bakbekwaam, dat waarschijnlijk vanaf eind januari online gaat. Trainingen met de benodigde branche-erkenning kunnen vanaf 1 mei tot en met 30 juni worden aangevraagd. De daaropvolgende aanvraagrondes starten op 1 juli, 1 september en 1 november 2022.

Wie zich aanmeldt voor een training met STAP-subsidie, ontvangt van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs. Met dit bewijs kun je de STAP-subsidie aanvragen bij het UWV. De kosten voor de opleiding of training worden door UWV aan de opleider vergoed.

Meer informatie kun je opvragen bij Carla Zwierstra van Stichting Bakkracht: carla.zwierstra@bakkracht.nl.

 

Altijd op de hoogte blijven?