Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep 2019_1

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale editie en een nieuwe naam: Sigep Exp - The expanded edition.

Van 15 tot en met 17 maart 2021 kunnen bezoekers en exposanten terecht in het Rimini Expo Centre om elkaar te ontmoeten en hun laatste innovaties te presenteren. Bij deze 'normale' fysieke beurs van Sigep worden de coronamaatregelen in acht genomen. Zo gaat de organisatie werken met tijdvakken.

Daarnaast organiseert IEG op 18 en 19 maart een online variant van de beurs. Met dit digitale platform kunnen bezoekers op afstand de evenementen volgen, afspraken maken met verkopers en elkaar spreken via videochat.

Sigep 2021

De 42e editie van Sigep richt zich op ijs, chocolade, koffie, brood en banket/patisserie. De beurs is opgezet in vijf hallen en met zeven 'special areas'. Bijvoorbeeld de Innovation Gallery waar de nieuwste producten, technologiën en diensten voor de Out of Home-markt worden gepresenteerd. Of de Vision Plaza waar expert hun visie op de toekomst zoete foodservicemarkt delen met de bezoekers. 

Wedstrijden

Daarnaast staan er ook verschillende wedstrijden op het programma. Bijvoorbeeld de Gelato World Cup waar twaalf teams uit onder andere Japan, Duitsland en Italië de strijd met elkaar aan gaan. Er zijn verschillende patisserie wedstrijden, zoals de internationale Star of Sugar en de Italiaanse patisserie kampioenschappen voor senioren en junioren. Ook vindt de internationale bakkerswedstrijd Bread in the City weer plaats. Vorig jaar werd deze gewonnen door het Nederlandse team (Niek van Waarde, Michel Schröder en coach Mike Onasse).

 

Dossiers
Lees ook
Coco & Sebas opent nieuwe brandstore in Delft

Coco & Sebas opent nieuwe brandstore in Delft

Het Brabantse chocolademerk Coco & Sebas opent op vrijdag 27 november de nieuwe brandstore in Delft, gevestigd in een karakteristiek rijksmonumentaal hoekpand aan de Jacob Gerritstraat. Naast het vaste assortiment worden er speciaal voor deze locatie ontwikkelde producten en smaken verkocht.

Broodsommelier: een nieuw vak

Broodsommelier: een nieuw vak

Bij restaurant Wils in Amsterdam is de eerste broodsommelier van Nederland in dienst: Maxim Rolvink. Bij een sommelier denk je natuurlijk aan wijn, maar ook brood kun je op gerechten afstemmen.

Meesterlijk Junior Chocolade

Meesterlijk Junior Chocolade

Met het tweede deel in de serie ‘Meesterlijk Junior’ richt Robèrt van Beckhoven zich op jonge thuisbakkers en chocoladefanaten en neemt hij ze mee in de wereld van chocolade. Ze kunnen met dit boek zowel leren over de achtergrond van chocolade als er praktisch mee aan de slag gaan.

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...