Foto: Sigep

Niek van Waarde en Michel Schröder hebben samen met coach Mike Onasse namens het BoulangerieTeam de vierde editie van de wedstrijd Bread in the City 2020. De prestigieuze internationale bakkerswedstrijd vond plaats tijdens de Italiaanse beurs Sigep in Rimini, van 18 t/m 22 januari. Nederland hield Duitsland (2) en Japan (3) achter zich, en wist indruk te maken met de vele producten die moesten worden gemaakt. Al direct na de wedstrijd was jurylid Karl De Smedt vol lof. “Het was heel duidelijk. Er was sterke concurrentie, maar het niveau van het Nederlandse team was zéér hoog. Over de hele lijn, presentatie, afwerking, smaak en organisatie. Een topprestatie om U tegen te zeggen.” 

“Michel en Niek hebben zonder stress alle producten gebakken. De wedstrijd liep op rolletjes”, vertelt coach Mike Onasse. “We zijn heel echt heel erg blij met dit resultaat. Hier doe je het allemaal voor!” Michel en Niek maakten binnen acht uur diverse soorten brood, getoerd gerezen producten, brioches, pizza’s en sandwiches. Alle producten werden samen met een showstuk gepresenteerd aan de internationale jury.

Het Nederlandse team behaalde ook drie van de vijf prijzen voor de zogenaamde specials: de beste ciabatta, de beste pizza en het beste gezondheidsbrood. Ze namen het op tegen zeven andere internationale teams: China, Duitsland, Japan, Peru, Spanje, Taiwan en Zwitserland.

 

Altijd op de hoogte blijven?