Hollands succes in Italië

Bread in the city_2020_Foto Sigep

Foto: Sigep

Niek van Waarde en Michel Schröder hebben samen met coach Mike Onasse namens het BoulangerieTeam de vierde editie van de wedstrijd Bread in the City 2020. De prestigieuze internationale bakkerswedstrijd vond plaats tijdens de Italiaanse beurs Sigep in Rimini, van 18 t/m 22 januari. Nederland hield Duitsland (2) en Japan (3) achter zich, en wist indruk te maken met de vele producten die moesten worden gemaakt. Al direct na de wedstrijd was jurylid Karl De Smedt vol lof. “Het was heel duidelijk. Er was sterke concurrentie, maar het niveau van het Nederlandse team was zéér hoog. Over de hele lijn, presentatie, afwerking, smaak en organisatie. Een topprestatie om U tegen te zeggen.” 

“Michel en Niek hebben zonder stress alle producten gebakken. De wedstrijd liep op rolletjes”, vertelt coach Mike Onasse. “We zijn heel echt heel erg blij met dit resultaat. Hier doe je het allemaal voor!” Michel en Niek maakten binnen acht uur diverse soorten brood, getoerd gerezen producten, brioches, pizza’s en sandwiches. Alle producten werden samen met een showstuk gepresenteerd aan de internationale jury.

Het Nederlandse team behaalde ook drie van de vijf prijzen voor de zogenaamde specials: de beste ciabatta, de beste pizza en het beste gezondheidsbrood. Ze namen het op tegen zeven andere internationale teams: China, Duitsland, Japan, Peru, Spanje, Taiwan en Zwitserland.

 

Lees ook
Desembrood - Met welstuk en decoratie

Desembrood - Met welstuk en decoratie

Dit is een brood wat dagelijks gegeten kan worden als ontbijt, lunch of bij het diner. Door de zaden en granen van tevoren licht te roosteren en daarna te weken in water met karnemelk, krijgt het brood een mooie volle smaak en blijft het langer mals.

Samen met klanten een eindproduct realiseren in het Rademaker Technology Centre

Samen met klanten een eindproduct realiseren in het Rademaker Technology Centre

Wiep Bergsma is sinds 2011 manager van het Rademaker Technology Centre (RTC). Van jongs af aan heeft hij een passie voor het bakkersvak. Hij volgde verschillende opleidingen in het bakkerijwezen, heeft een bachelor levensmiddelentechnologie gehaald en is Master of Food Management. Wat vindt hij het leukst aan werken bij Rademaker? “Elke dag is anders!”

Tweede plaats voor Nederlands team bij Coupe D’ Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’

Tweede plaats voor Nederlands team bij Coupe D’ Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’

Zondag 17 oktober vond de vakwedstrijd Coupe D’ Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’ plaats. Het Nederlandse team, dat bestond uit Giel Vermeulen, Maurits de Greef, Daan Filius en coach Michel Schröder, veroverde de tweede plaats.