Sigep verplaatst naar maart 2021

13 oktober 2020

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale editie en een nieuwe naam: Sigep Exp - The expanded edition.

Van 15 tot en met 17 maart 2021 kunnen bezoekers en exposanten terecht in het Rimini Expo Centre om elkaar te ontmoeten en hun laatste innovaties te presenteren. Bij deze 'normale' fysieke beurs van Sigep worden de coronamaatregelen in acht genomen. Zo gaat de organisatie werken met tijdvakken.

Daarnaast organiseert IEG op 18 en 19 maart een online variant van de beurs. Met dit digitale platform kunnen bezoekers op afstand de evenementen volgen, afspraken maken met verkopers en elkaar spreken via videochat.

Sigep 2021

De 42e editie van Sigep richt zich op ijs, chocolade, koffie, brood en banket/patisserie. De beurs is opgezet in vijf hallen en met zeven 'special areas'. Bijvoorbeeld de Innovation Gallery waar de nieuwste producten, technologiën en diensten voor de Out of Home-markt worden gepresenteerd. Of de Vision Plaza waar expert hun visie op de toekomst zoete foodservicemarkt delen met de bezoekers. 

Wedstrijden

Daarnaast staan er ook verschillende wedstrijden op het programma. Bijvoorbeeld de Gelato World Cup waar twaalf teams uit onder andere Japan, Duitsland en Italië de strijd met elkaar aan gaan. Er zijn verschillende patisserie wedstrijden, zoals de internationale Star of Sugar en de Italiaanse patisserie kampioenschappen voor senioren en junioren. Ook vindt de internationale bakkerswedstrijd Bread in the City weer plaats. Vorig jaar werd deze gewonnen door het Nederlandse team (Niek van Waarde, Michel Schröder en coach Mike Onasse).

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?