Sean en Suri Fonseca openen eigen bakkerij

Sean en Suri Fonseca_foto Sean

Vorig jaar spraken we met Sean en Suri Fonseca. Beide werkten als operatieassistent, maar besloten om het roer om te gooien. Nu hebben ze een eigen bakkerij in Breda: FoGo Bakehouse. 

Het idee voor een eigen bakkerij ontstond tijdens de huwelijksreis in Venezuela. “Ik ging de hotelkamer uit om in de dorpsbakkerij wat croissants te halen", vertelde Sean in Bakkers in bedrijf 9-2020. "Daar raakte ik in gesprek met het personeel en uiteindelijk met de bakker zelf. Ik was meteen verkocht."

In 2017 besloot het stel de sprong te wagen en volgden een opleiding bij het Bakery Institute in Zaandam. Hij als broodbakker, zij als banketbakker. En nu in 2121 is FoGo Bakehouse in Breda een feit. in de bakkerij verkopen ze meerdere varianten desembrood, gemaakt van de eigen desem cultuur zonder extra toevoegingen. Voor depatiiserie gebruiken ze  van zoveel mogelijk biologische ingrediënten, minder suiker en hoogwaardige grondstoffen.

Dossiers
Lees ook
'We zijn constant bezig met het verbeteren van onze producten'

'We zijn constant bezig met het verbeteren van onze producten'

Automatisering, duurzaamheid en het vergroten van de efficiency: dat zijn momenteel de belangrijkste thema’s op het gebied van bakkerijmachines. Het zijn ontwikkelingen die al een aantal jaren spelen. Dat geldt voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij. Bakkers in bedrijf sprak met drie leveranciers. Vandaag het laatste deel met de EverBake...

Kansen door corona

Kansen door corona

Kansen door corona is een tegendraads boek dat de positieve effecten van de coronacrisis behandelt. Met dit boek brengen Tom Sleeuwaert en Jan Anton Brouwer hulde aan de creativiteit die de coronacrisis aangewakkerd heeft.

'We willen onze machines energiezuiniger maken'

'We willen onze machines energiezuiniger maken'

Automatisering, duurzaamheid en het vergroten van de efficiency: dat zijn momenteel de belangrijkste thema’s op het gebied van bakkerijmachines. Het zijn ontwikkelingen die al een aantal jaren spelen. Dat geldt voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij. Bakkers in bedrijf sprak met drie leveranciers. Vandaag het tweede deel met Divardy.