Sean en Suri Fonseca openen eigen bakkerij

Sean en Suri Fonseca_foto Sean

Vorig jaar spraken we met Sean en Suri Fonseca. Beide werkten als operatieassistent, maar besloten om het roer om te gooien. Nu hebben ze een eigen bakkerij in Breda: FoGo Bakehouse. 

Het idee voor een eigen bakkerij ontstond tijdens de huwelijksreis in Venezuela. “Ik ging de hotelkamer uit om in de dorpsbakkerij wat croissants te halen", vertelde Sean in Bakkers in bedrijf 9-2020. "Daar raakte ik in gesprek met het personeel en uiteindelijk met de bakker zelf. Ik was meteen verkocht."

In 2017 besloot het stel de sprong te wagen en volgden een opleiding bij het Bakery Institute in Zaandam. Hij als broodbakker, zij als banketbakker. En nu in 2121 is FoGo Bakehouse in Breda een feit. in de bakkerij verkopen ze meerdere varianten desembrood, gemaakt van de eigen desem cultuur zonder extra toevoegingen. Voor depatiiserie gebruiken ze  van zoveel mogelijk biologische ingrediënten, minder suiker en hoogwaardige grondstoffen.

Dossiers
Lees ook
Eko Bakkerij Bolhuis  bakt 25 jaar biologisch

Eko Bakkerij Bolhuis bakt 25 jaar biologisch

Goed eten hoeft niet van ver te komen, vinden Berend Bolhuis en zijn zus Jantje van Eko Bakkerij Bolhuis in het Friese Jubbega. Ze maken alles van 100 procent biologische ingrediënten uit de regio.

Energieprijzen - nog een week vol actie richting Den Haag

Energieprijzen - nog een week vol actie richting Den Haag

In landelijke en regionale media is inmiddels veel aandacht voor de gevolgen van de energiecrisis voor bakkers. “Mooi dat het signaal wordt opgepikt, maar het is afwachten tot Prinsjesdag om te zien in hoeverre er iets mee gebeurt.”

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.