Patisserie de Rouw brengt een eerbetoon aan Doris de Rouw

Patisserie de Rouw_My Wifes favourite

Foto: Patisserie de Rouw

Ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijk van het echtpaar Doris en Arthur de Rouw introduceert Patisserie de Rouw in Vught My wife’s favorite. Een eerbetoon aan Doris, gemaakt van haar favoriete smaken amandel, framboos en chocolade. Daarnaast werden de kaasvlinders, champagnetruffels en Bonjourtruffels bekroond met goud door het Nederlands Bakkerij Centrum.

My wife’s favorite heeft het formaat van een mignon en bestaat uit een amandel-frangipane met een laagje huisgemaakte frambozen-confiture op een voetje van pure chocolade. Bovenop ligt een dun laagje gekarameliseerde fijngeschaafde amandelen. Arthur: “De afzonderlijke ingrediënten zijn de favoriete smaken van mijn echtgenote Doris. Na een jarenlange zoektocht heb ik die ingrediënten samen kunnen brengen in een creatie waarin alle smaken mooi samenvloeien. Het kan bijna geen toeval zijn dat dit gebeurt in het jaar waarin we 25 jaar getrouwd zijn.”

Goud van het Nederlands Bakkerij Centrum

Daarnaast werden onlangs drie producten van Patisserie de Rouw bekroond met goud door het Nederlands Bakkerij Centrum. Allereerst de kaasvlinders. Doris: “Onze kaasvlinders zijn al meer dan 30 jaar een veelgevraagde specialiteit. Door de tijd heen hebben we ze steeds meer geperfectioneerd. We gebruiken de allerbeste natuurgerijpte pittig-belegen Goudse kaas die we dagelijks vers in ons eigen atelier raspen. Aan het roomboterbladerdeeg is alleen een vleugje zout toegevoegd, meer heeft dit smaakvolle krokante koekje niet nodig om te schitteren. Door ze in niet te grote hoeveelheden te bakken zorgen we ervoor dat onze kaasvlinders altijd supervers zijn.”

Daarnaast was er goud voor de champagnetruffels, waarvan de receptuur vorig jaar werd verbeterd, en voor de recent gelanceerde Bonjourtruffels. Deze truffels zijn gemaakt van een krokant omhulsel van feuilletine met blonde Dulcey-chocolade en gevuld met zachte romige gezouten karamel.

Vanwege de gouden bekroningen richtte de patisserie de etalage opnieuw in. Dit gebeurde in de sfeer van een Franse bistro, compleet met druiven, olijven en champagne. 

Dossiers
Lees ook
Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Elke twee jaar komen de beste patissiers van de wereld bij elkaar voor de Coupe du Monde in Lyon. In september organiseert het Nederlands Patisserie Team de voorronde voor deze prestigieuze patisseriewedstrijd. Patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders kunnen zich nu hiervoor aanmelden.

Puur kwaliteitsfruit voor de bakker

Puur kwaliteitsfruit voor de bakker

Een bakker maakt het verschil met een onovertroffen kwaliteit van zijn gebak en patisserie. De smaak van patisserie gemaakt met vakmanschap en een uitgelezen keuze van fruit doet uw klanten met plezier terugkomen.

‘Dit vak is zoveel meer dan je van buitenaf denkt en ziet’

‘Dit vak is zoveel meer dan je van buitenaf denkt en ziet’

Bas Klarenbeek (21) won afgelopen voorjaar voor de tweede keer Skills Heroes en gaat ook dit jaar door het leven als Nederlands kampioen patissier. En wie weet wat er nog meer in het vat zit: hij vertrekt deze zomer naar Kazan voor WorldSkills, de wereldwijde competitie. “Door wedstrijden blijf ik mezelf ontwikkelen.”

Broodbakker gezocht omgeving Amsterdam

Broodbakker gezocht omgeving Amsterdam

Functieomschrijving: Als Broodbakker/Deegmaker ga jij mee werken binnen een enthousiast team. Je draagt dagelijks je steentje bij aan o.a. het produceren van klein...

Broodbakker Ambachtelijk omgeving Barneveld

Broodbakker Ambachtelijk omgeving Barneveld

In deze fulltime functie werk je voornamelijk op conventionele tijden. Je bereidt binnen het team zowel groot als kleinbrood. Dit doe je van A tot Z en volgens een...

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York USA? Brood, Banket of All Round? We zoeken 3 bakkers voor de zomer in een luxe badplaats...