Patisserie de Rouw brengt een eerbetoon aan Doris de Rouw

Patisserie de Rouw_My Wifes favourite

Foto: Patisserie de Rouw

Ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijk van het echtpaar Doris en Arthur de Rouw introduceert Patisserie de Rouw in Vught My wife’s favorite. Een eerbetoon aan Doris, gemaakt van haar favoriete smaken amandel, framboos en chocolade. Daarnaast werden de kaasvlinders, champagnetruffels en Bonjourtruffels bekroond met goud door het Nederlands Bakkerij Centrum.

My wife’s favorite heeft het formaat van een mignon en bestaat uit een amandel-frangipane met een laagje huisgemaakte frambozen-confiture op een voetje van pure chocolade. Bovenop ligt een dun laagje gekarameliseerde fijngeschaafde amandelen. Arthur: “De afzonderlijke ingrediënten zijn de favoriete smaken van mijn echtgenote Doris. Na een jarenlange zoektocht heb ik die ingrediënten samen kunnen brengen in een creatie waarin alle smaken mooi samenvloeien. Het kan bijna geen toeval zijn dat dit gebeurt in het jaar waarin we 25 jaar getrouwd zijn.”

Goud van het Nederlands Bakkerij Centrum

Daarnaast werden onlangs drie producten van Patisserie de Rouw bekroond met goud door het Nederlands Bakkerij Centrum. Allereerst de kaasvlinders. Doris: “Onze kaasvlinders zijn al meer dan 30 jaar een veelgevraagde specialiteit. Door de tijd heen hebben we ze steeds meer geperfectioneerd. We gebruiken de allerbeste natuurgerijpte pittig-belegen Goudse kaas die we dagelijks vers in ons eigen atelier raspen. Aan het roomboterbladerdeeg is alleen een vleugje zout toegevoegd, meer heeft dit smaakvolle krokante koekje niet nodig om te schitteren. Door ze in niet te grote hoeveelheden te bakken zorgen we ervoor dat onze kaasvlinders altijd supervers zijn.”

Daarnaast was er goud voor de champagnetruffels, waarvan de receptuur vorig jaar werd verbeterd, en voor de recent gelanceerde Bonjourtruffels. Deze truffels zijn gemaakt van een krokant omhulsel van feuilletine met blonde Dulcey-chocolade en gevuld met zachte romige gezouten karamel.

Vanwege de gouden bekroningen richtte de patisserie de etalage opnieuw in. Dit gebeurde in de sfeer van een Franse bistro, compleet met druiven, olijven en champagne. 

Dossiers
Lees ook
Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

De opleidingen van Bakery Institute zijn vanaf augustus opgenomen in het SVH Register Erkende Horecaopleidingen. Voor de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zijn het de eerste opleidingen van buiten de horeca die branche-erkend worden.

Maak ik de overstap van nacht naar dag?

Maak ik de overstap van nacht naar dag?

"Ik kan maar moeilijk aan goed personeel komen. Jongeren zijn niet zo snel enthousiast te krijgen voor ons vak. Ik weet dat er mogelijkheden zijn om nachtwerk te verminderen, maar wat komt daar allemaal bij kijken?"

Drie vragen aan Patissier Frank Haasnoot

Drie vragen aan Patissier Frank Haasnoot

Patissier Frank Haasnoot is wereldwijd bekend. Zijn Instagram heeft 314.000 volgers en hij geeft masterclasses van Singapore tot Moskou en van Casablanca tot Mumbai. Sinds een paar maanden woont hij weer in Nederland. “Een product ontwikkelen blijft het allerleukst.”

Ambachtelijk broodbakker omgeving Amsterdam

Ambachtelijk broodbakker omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Word jij gelukkig van de oude ambacht van broodbakken? Word je blij van een mooi brood van pure ingrediënten en ga je hierbij af op je gevoel,...

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie voor lange termijn zal je bezig zijn met het bakken van diverse broodsoorten. Door overname is er momenteel behoeft aan extra...