Patisserie de Rouw brengt een eerbetoon aan Doris de Rouw

Patisserie de Rouw_My Wifes favourite

Foto: Patisserie de Rouw

Ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijk van het echtpaar Doris en Arthur de Rouw introduceert Patisserie de Rouw in Vught My wife’s favorite. Een eerbetoon aan Doris, gemaakt van haar favoriete smaken amandel, framboos en chocolade. Daarnaast werden de kaasvlinders, champagnetruffels en Bonjourtruffels bekroond met goud door het Nederlands Bakkerij Centrum.

My wife’s favorite heeft het formaat van een mignon en bestaat uit een amandel-frangipane met een laagje huisgemaakte frambozen-confiture op een voetje van pure chocolade. Bovenop ligt een dun laagje gekarameliseerde fijngeschaafde amandelen. Arthur: “De afzonderlijke ingrediënten zijn de favoriete smaken van mijn echtgenote Doris. Na een jarenlange zoektocht heb ik die ingrediënten samen kunnen brengen in een creatie waarin alle smaken mooi samenvloeien. Het kan bijna geen toeval zijn dat dit gebeurt in het jaar waarin we 25 jaar getrouwd zijn.”

Goud van het Nederlands Bakkerij Centrum

Daarnaast werden onlangs drie producten van Patisserie de Rouw bekroond met goud door het Nederlands Bakkerij Centrum. Allereerst de kaasvlinders. Doris: “Onze kaasvlinders zijn al meer dan 30 jaar een veelgevraagde specialiteit. Door de tijd heen hebben we ze steeds meer geperfectioneerd. We gebruiken de allerbeste natuurgerijpte pittig-belegen Goudse kaas die we dagelijks vers in ons eigen atelier raspen. Aan het roomboterbladerdeeg is alleen een vleugje zout toegevoegd, meer heeft dit smaakvolle krokante koekje niet nodig om te schitteren. Door ze in niet te grote hoeveelheden te bakken zorgen we ervoor dat onze kaasvlinders altijd supervers zijn.”

Daarnaast was er goud voor de champagnetruffels, waarvan de receptuur vorig jaar werd verbeterd, en voor de recent gelanceerde Bonjourtruffels. Deze truffels zijn gemaakt van een krokant omhulsel van feuilletine met blonde Dulcey-chocolade en gevuld met zachte romige gezouten karamel.

Vanwege de gouden bekroningen richtte de patisserie de etalage opnieuw in. Dit gebeurde in de sfeer van een Franse bistro, compleet met druiven, olijven en champagne. 

Dossiers
Lees ook
‘De manier van werken ligt me wel, ik ben het gewend’

‘De manier van werken ligt me wel, ik ben het gewend’

Loes Mulders (21) heeft net haar opleiding patisserie afgerond in Eindhoven. Ze wil verder in de voeding en gaat na een tussenjaar voedingstechnologie studeren met als doel uiteindelijk weer in te stromen in het bakkersvak. “Met de kennis uit die wereld kan ik misschien dingen bedenken die nog niet eerder zijn bedacht.”

Nederlanders eten meer brood

Nederlanders eten meer brood

Voor het eerst in 10 jaar eten Nederlanders weer meer brood, Dat blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 laat een stijging van 3,5 procent in het volume van brood zien ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

KWID nut of noodzaak?

KWID nut of noodzaak?

Wanneer en waarom moet ik het percentage van ingrediënten op de verpakking van producten vermelden? Pauline Houtsma, kennisspecialist warenwet, geeft antwoord.

Broodbakker omgeving Hardenberg

Broodbakker omgeving Hardenberg

Voor deze klant in de omgeving van Hardenberg zijn we per direct op zoek naar een broodbakker die zelfstandig kan draaien. De werktijden zijn zowel in de nacht als...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...