Patisserie de Rouw brengt een eerbetoon aan Doris de Rouw

10 juni 2019
Foto: Patisserie de Rouw

Ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijk van het echtpaar Doris en Arthur de Rouw introduceert Patisserie de Rouw in Vught My wife’s favorite. Een eerbetoon aan Doris, gemaakt van haar favoriete smaken amandel, framboos en chocolade. Daarnaast werden de kaasvlinders, champagnetruffels en Bonjourtruffels bekroond met goud door het Nederlands Bakkerij Centrum.

My wife’s favorite heeft het formaat van een mignon en bestaat uit een amandel-frangipane met een laagje huisgemaakte frambozen-confiture op een voetje van pure chocolade. Bovenop ligt een dun laagje gekarameliseerde fijngeschaafde amandelen. Arthur: “De afzonderlijke ingrediënten zijn de favoriete smaken van mijn echtgenote Doris. Na een jarenlange zoektocht heb ik die ingrediënten samen kunnen brengen in een creatie waarin alle smaken mooi samenvloeien. Het kan bijna geen toeval zijn dat dit gebeurt in het jaar waarin we 25 jaar getrouwd zijn.”

Goud van het Nederlands Bakkerij Centrum

Daarnaast werden onlangs drie producten van Patisserie de Rouw bekroond met goud door het Nederlands Bakkerij Centrum. Allereerst de kaasvlinders. Doris: “Onze kaasvlinders zijn al meer dan 30 jaar een veelgevraagde specialiteit. Door de tijd heen hebben we ze steeds meer geperfectioneerd. We gebruiken de allerbeste natuurgerijpte pittig-belegen Goudse kaas die we dagelijks vers in ons eigen atelier raspen. Aan het roomboterbladerdeeg is alleen een vleugje zout toegevoegd, meer heeft dit smaakvolle krokante koekje niet nodig om te schitteren. Door ze in niet te grote hoeveelheden te bakken zorgen we ervoor dat onze kaasvlinders altijd supervers zijn.”

Daarnaast was er goud voor de champagnetruffels, waarvan de receptuur vorig jaar werd verbeterd, en voor de recent gelanceerde Bonjourtruffels. Deze truffels zijn gemaakt van een krokant omhulsel van feuilletine met blonde Dulcey-chocolade en gevuld met zachte romige gezouten karamel.

Vanwege de gouden bekroningen richtte de patisserie de etalage opnieuw in. Dit gebeurde in de sfeer van een Franse bistro, compleet met druiven, olijven en champagne. 

Altijd op de hoogte blijven?