Passie voor desem

passie voor desem cover

Bakken met desem is voor Anita Sumer een manier van leven geworden. Dit boek verscheen oorspronkelijk in het Sloveens in 2017 en won twee Gourmand World Cookbook Awards. Inmiddels is het boek vertaald in het Duits, Frans, Engels en Nederlands.

Naast de 45 recepten vind je een uitgebreide inleiding over hoe je het deeg opstart en verder verwerkt, wat er fout kan gaan en waarmee je het kunt combineren. Ze geeft uitleg over graansoorten, meel en desem zelf. Mengen, autolyse, kneden, rijzen: het komt allemaal aan bod, zodat je je eigen desem kunt maken. Daarna volgt een heel aantal recepten voor verschillende broden met je eigen desem. Bovendien maakt Anita niet alleen brood met het desemdeeg, maar ook zout en zoet gebak als pizza, kruidenbrood, bananenbrood, donuts, brioche en koffiekoeken.

Geen boek voor de ervaren desembakker (hoewel er misschien wel een recept tussen zit dat je eens wilt proberen), maar wel voor de beginnende desembakker of diegenen die het overwegen.

Volg net als 84.000 anderen Anita Sumak ook op instagram: @sourdough_mania

Dossiers
Lees ook
Mont Blanc - Franse versie, infusiebasis

Mont Blanc - Franse versie, infusiebasis

Speciaal voor de lezers van Bakkers in bedrijf deelt Hidde de Brabander een recept uit zijn nieuwe boek Glacerie. Bekijk hieronder het recept voor de Mont Blanc - Franse versie, infusiebasis

Stop.

Stop.

Je kunt dit boek omschrijven als een ode aan het stoppen. “Je moet niet aan dode paarden trekken, maar ze feestelijk begraven”’, aldus schrijfster Marije van den Berg. Volgens Van den Berg gaan we namelijk maar al te vaak door met dingen die nergens heen gaan, terwijl het eigenlijk heel bevrijdend kan zijn om er gewoon mee te stoppen.

Het Nederlands bakboek

Het Nederlands bakboek

Nederland een land zonder culinaire cultuur? Onzin! Ontdek de Nederlandse bakcultuur in ‘Het Nederlands bakboek’ van Gaitri Pagrach-Chandra. Zij laat zien dat Nederland, als het gaat om bakken juist een lange traditie en eigen identiteit heeft.