Passie voor desem

passie voor desem cover

Bakken met desem is voor Anita Sumer een manier van leven geworden. Dit boek verscheen oorspronkelijk in het Sloveens in 2017 en won twee Gourmand World Cookbook Awards. Inmiddels is het boek vertaald in het Duits, Frans, Engels en Nederlands.

Naast de 45 recepten vind je een uitgebreide inleiding over hoe je het deeg opstart en verder verwerkt, wat er fout kan gaan en waarmee je het kunt combineren. Ze geeft uitleg over graansoorten, meel en desem zelf. Mengen, autolyse, kneden, rijzen: het komt allemaal aan bod, zodat je je eigen desem kunt maken. Daarna volgt een heel aantal recepten voor verschillende broden met je eigen desem. Bovendien maakt Anita niet alleen brood met het desemdeeg, maar ook zout en zoet gebak als pizza, kruidenbrood, bananenbrood, donuts, brioche en koffiekoeken.

Geen boek voor de ervaren desembakker (hoewel er misschien wel een recept tussen zit dat je eens wilt proberen), maar wel voor de beginnende desembakker of diegenen die het overwegen.

Volg net als 84.000 anderen Anita Sumak ook op instagram: @sourdough_mania

Dossiers
Lees ook
Desembrood met ­stabiele kwaliteit

Desembrood met ­stabiele kwaliteit

Vorig jaar trad het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood in werking. Hoewel bakkers tot 1 juli 2022 de tijd hebben om eraan te voldoen, is het slim er vast mee te beginnen. Zo dacht ook bakker Patrick Pijpers: Met O-tentic Tradizione van Puratos maakt hij heerlijk desembrood dat voldoet aan de nieuwe regels. “Sinds vorig jaar is de verkoop van desembrood...

Karameltompouce - ‘Reinvented classic’

Karameltompouce - ‘Reinvented classic’

De hervonden klassieker in de schijnwerpers: de karameltompouce. Afwisselende structuren en bereidingen van karamel zorgen voor een fijne smaak- en textuurbeleving. De klassieke millefeuille uit Frankrijk, met een romige crème van Piemonte-hazelnoot. Zoek de uitdaging in bestaande recepturen en creëer met de kennis en materialen van nu een eigentijdse...

Glacerie.

Glacerie.

‘Alles wat je altijd al wilde weten over ijs (maar niet durfde te vragen)’ vind je in het derde boek van Hidde de Brabander. Net als voor zijn boeken Patisserie. en Chocolaterie., stortte hij zich met groot enthousiasme op het onderwerp. Niets laat hij liggen. Zo begint het boek met de geschiedenis van ijs, die verrassend lang blijkt en...