Passie voor desem

passie voor desem cover

Bakken met desem is voor Anita Sumer een manier van leven geworden. Dit boek verscheen oorspronkelijk in het Sloveens in 2017 en won twee Gourmand World Cookbook Awards. Inmiddels is het boek vertaald in het Duits, Frans, Engels en Nederlands.

Naast de 45 recepten vind je een uitgebreide inleiding over hoe je het deeg opstart en verder verwerkt, wat er fout kan gaan en waarmee je het kunt combineren. Ze geeft uitleg over graansoorten, meel en desem zelf. Mengen, autolyse, kneden, rijzen: het komt allemaal aan bod, zodat je je eigen desem kunt maken. Daarna volgt een heel aantal recepten voor verschillende broden met je eigen desem. Bovendien maakt Anita niet alleen brood met het desemdeeg, maar ook zout en zoet gebak als pizza, kruidenbrood, bananenbrood, donuts, brioche en koffiekoeken.

Geen boek voor de ervaren desembakker (hoewel er misschien wel een recept tussen zit dat je eens wilt proberen), maar wel voor de beginnende desembakker of diegenen die het overwegen.

Volg net als 84.000 anderen Anita Sumak ook op instagram: @sourdough_mania

Dossiers
Lees ook
De aardappeleters – Hoe twintig gerechten de wereld veroverden

De aardappeleters – Hoe twintig gerechten de wereld veroverden

In het boek ‘De aardappeleters’ geven Joost Engelberts, Joris Vermeer en Bas Zwartepoorte meer informatie over de wereldberoemde gerechten die Nederlanders veel eten. Bijvoorbeeld sushi, schnitzel en steak. Ze zijn inmiddels zo gewoon dat we er niets meer over weten zoals waar komen ze vandaan en waarom zijn ze zo beroemd?

Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Laat je verrassen door de heerlijke smaaksensatie van deze bonkies. De smaak van desem en kaas vullen elkaar heel goed aan. Deze hartige versie van desembrood is geschikt voor vele gelegenheden.

F*ck de prijs, leve de service

F*ck de prijs, leve de service

Met F*ck de prijs, leve de service wil auteur Paul Moers laten zien dat bedrijven het niveau van hun service vaak overschatten en niet in de gaten hebben waar ze tekortschieten. Excellente service biedt veel meer kansen dan bedrijven nu zien en klanten zitten daar echt op te wachten.