Passie voor desem

passie voor desem cover

Bakken met desem is voor Anita Sumer een manier van leven geworden. Dit boek verscheen oorspronkelijk in het Sloveens in 2017 en won twee Gourmand World Cookbook Awards. Inmiddels is het boek vertaald in het Duits, Frans, Engels en Nederlands.

Naast de 45 recepten vind je een uitgebreide inleiding over hoe je het deeg opstart en verder verwerkt, wat er fout kan gaan en waarmee je het kunt combineren. Ze geeft uitleg over graansoorten, meel en desem zelf. Mengen, autolyse, kneden, rijzen: het komt allemaal aan bod, zodat je je eigen desem kunt maken. Daarna volgt een heel aantal recepten voor verschillende broden met je eigen desem. Bovendien maakt Anita niet alleen brood met het desemdeeg, maar ook zout en zoet gebak als pizza, kruidenbrood, bananenbrood, donuts, brioche en koffiekoeken.

Geen boek voor de ervaren desembakker (hoewel er misschien wel een recept tussen zit dat je eens wilt proberen), maar wel voor de beginnende desembakker of diegenen die het overwegen.

Volg net als 84.000 anderen Anita Sumak ook op instagram: @sourdough_mania

Dossiers
Lees ook
Goed teamwerk - Karin Derksen

Goed teamwerk - Karin Derksen

Lukt het jou en je team om het beste resultaat uit de samenwerking te halen? Heeft iedereen er plezier in en zijn alle betrokkenen tevreden? Als dat niet (altijd) lukt, ben je geen uitzondering. Zowel in de praktijk als uit onderzoek blijkt dat het rendement en werkplezier in teams vaak tegenvalt.

Espressokoeken - recept Debic

Espressokoeken - recept Debic

Grotere koeken zijn een onmiskenbare trend. In samenwerking met Beko heeft Debic een koekenconcept ontwikkeld en deelt het recept voor espressokoeken. Voor 70 stuks Ingrediënten Koffiekoekdeeg 460 gram Debic Cake boter 80 gram pure chocolade 80 gram poedersuiker 80 gram basterdsuiker 6 gram cacaopoeder 4 gram kaneelpoeder 10...

Paris-Brest

Paris-Brest

Speciaal voor de lezers van Bakkers in bedrijf deelt Hidde de Brabander een recept uit zijn nieuwe boek Glacerie: Paris-Brest (roomijs, met vreemde vetten). De ronde vorm van deze taart staat symbool voor de wielerronde Paris-Brest.