Nieuw brood met Helmond’s Desem

3 oktober 2023 Redactie Food Morssink Dé Bakker
Morssink Dé Bakker introduceert een nieuw brood dat Helmond’s Desem bevat. Dit brood is gemaakt met een speciaal desem dat gekweekt is in de kerkers van Kasteel Helmond, een plek met 700 jaar historie, oude aroma’s en verhalen.

Helmond’s Desem is een natuurlijk brood dat gemaakt is met alleen bloem, water en zout, zonder toevoegingen. Het heeft een lange rijstijd van minimaal 24 uur, waardoor het brood een volle smaak en een knapperige korst krijgt. De desem zorgt ook voor een lichte verteerbaarheid en een langere houdbaarheid. Daarnaast bevat het veel vezels, mineralen en vitaminen.

Geschiedenis 

De desem is ontstaan uit stukjes appel uit Helmond die vermengd zijn met water om de natuurlijke gisting te stimuleren. Dit mengsel is vervolgens toegevoegd aan bloem en water in een speciale pot die in de kerkers van Kasteel Helmond is geplaatst. Daar heeft de desem zich kunnen ontwikkelen onder invloed van de temperatuur, de luchtvochtigheid en de oude aroma's van de kasteelmuren. Deze werkwijze heeft ervoor gezorgd dat de authentiek smaak van Helmond is 'gevangen' in het Helmond's Desem.

Verkooppunt

Helmond’s Desem is exclusief verkrijgbaar bij Morssink Dé Bakker, de ambachtelijke bakkerij die meer dan 100 jaar bestaat in Helmond. Morssink Dé Bakker biedt vijf soorten Helmond’s Desem aan: wit, volkoren, meergranen, rogge en een stevig gevuld brood.

Altijd op de hoogte blijven?