Nieuw broodconcept bij Aldi

Aldi_Bakkersgoud

Aldi introduceert twee nieuwe broodconcepten: Bakkersgoud en Bakkersgoed rustiek. Dit zijn dagverse broden in het midden- en hoog segment. Dit past binnen de strategie van Aldi om belangrijke vers-groepen verder door te ontwikkelen.

Bakkersgoud

Het Bakkersgoud-assortiment bestaat uit vier soorten boerenbroden van 800 gram: Boeren mais, Boeren licht meergranen, Boeren donker volkoren meerzaden en Boeren grof volkoren. Aan deze broden zijn verschillende zaden en granen toegevoegd.

Bakkersgoud Rustiek

De rustieke broden worden volgens de Aldi op ambachtelijke wijze gemaakt van Nederlands Tarwe, gemalen door een Groningse molen. De basis voor deze rustieke broden is een voordeeg met desem, dat 24 uur heeft gerezen. Het brood heeft een lager natriumgehalte doordat het bakkerszout is vervangen door zeezout. Er zijn vier soorten rustieke vloerbroden van 600 gram: Rustiek wit, Rustiek licht meerzaden, Rustiek Spelt en Rustiek extra volkoren.

Bakkerijafdeling Aldi

De broden zijn vanaf 1 november verkrijgbaar bij in de Aldi winkels met een bakkerijafdeling. Klanten kunnen de broden hier zelf snijden in de gewenste dikte en verpakken in de bijbehorende zakken.

Dossiers
Lees ook
Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. NBOV geeft drie tips voor monstername bij zoutbepaling.

Tien jaar zoutreductie

Tien jaar zoutreductie

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. Daarom gaat de NBOV in op veelgestelde vragen over zout.

Prijsverschil tussen gangbaar en biologisch wordt kleiner

Prijsverschil tussen gangbaar en biologisch wordt kleiner

Vijf jaar geleden waren biologische producten gemiddeld twee keer zo duur als niet-biologische varianten, aldus de consumentenbond. Dat verschil wordt steeds kleiner, blijkt uit een prijspeiling. De Consumentenbond bekeek 115 biologische producten bij 13 supermarkten en 4 biowinkels. Bij de supermarkten zijn biologische levensmiddelen nog steeds flink...

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Wij zijn op zoek naar een banketbakker die kwaliteit hoog in het vaandel staan heeft en in staat is om zijn of haar collega`s te motiveren. Je komt in een moderne...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het vervaardigen...

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

De productieleider zorgt voor een juiste planning van medewerkers en een juiste aansturing voor de dag. Daarnaast zie je toe op de kwaliteit en hygiëne op de...