Nieuw broodconcept bij Aldi

Aldi_Bakkersgoud

Aldi introduceert twee nieuwe broodconcepten: Bakkersgoud en Bakkersgoed rustiek. Dit zijn dagverse broden in het midden- en hoog segment. Dit past binnen de strategie van Aldi om belangrijke vers-groepen verder door te ontwikkelen.

Bakkersgoud

Het Bakkersgoud-assortiment bestaat uit vier soorten boerenbroden van 800 gram: Boeren mais, Boeren licht meergranen, Boeren donker volkoren meerzaden en Boeren grof volkoren. Aan deze broden zijn verschillende zaden en granen toegevoegd.

Bakkersgoud Rustiek

De rustieke broden worden volgens de Aldi op ambachtelijke wijze gemaakt van Nederlands Tarwe, gemalen door een Groningse molen. De basis voor deze rustieke broden is een voordeeg met desem, dat 24 uur heeft gerezen. Het brood heeft een lager natriumgehalte doordat het bakkerszout is vervangen door zeezout. Er zijn vier soorten rustieke vloerbroden van 600 gram: Rustiek wit, Rustiek licht meerzaden, Rustiek Spelt en Rustiek extra volkoren.

Bakkerijafdeling Aldi

De broden zijn vanaf 1 november verkrijgbaar bij in de Aldi winkels met een bakkerijafdeling. Klanten kunnen de broden hier zelf snijden in de gewenste dikte en verpakken in de bijbehorende zakken.

Dossiers
Lees ook
Brood. Goed verhaal

Brood. Goed verhaal

Bijna een jaar geleden startte NBC, in samenwerking met de gehele Nederlandse en Belgische broodsector, de broodcampagne “Bread from Europe – A Great Story” – Brood uit Europa. Goed verhaal! Een uitgebreide 3-jarige Europese campagne bedoeld om het Nederlandse publiek het gezonde van brood, de diversiteit en …. het heerlijke,...

Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

Royal Steensma neemt Bak Speciaal, producent en leverancier van grondstoffen voor speciale broodsoorten als biologisch, desem- en speltbrood, over. Deze overname past in de ambitie van Royal Steensma om zich verder te ontwikkelen als totaal leveranciers voor de bakker. Het bedrijf produceert al wel grondstoffen voor brood, maar het accent ligt nu vooral...

Relatief veel voedingsstoffen in (volkoren) brood

Relatief veel voedingsstoffen in (volkoren) brood

Brood is een belangrijk onderdeel van gezonde voeding en zal ook in de toekomst een belangrijke plaats blijven innemen. Dat wordt duidelijk uit een wetenschappelijk artikel van Peter Weegels, directeur van het European Bakery Innovation Centre (EBIC) in Papendrecht. "Eigenlijk kun je brood een superfood noemen, omdat het qua samenstelling met kop en...

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...