Nieuw broodconcept bij Aldi

Aldi_Bakkersgoud

Aldi introduceert twee nieuwe broodconcepten: Bakkersgoud en Bakkersgoed rustiek. Dit zijn dagverse broden in het midden- en hoog segment. Dit past binnen de strategie van Aldi om belangrijke vers-groepen verder door te ontwikkelen.

Bakkersgoud

Het Bakkersgoud-assortiment bestaat uit vier soorten boerenbroden van 800 gram: Boeren mais, Boeren licht meergranen, Boeren donker volkoren meerzaden en Boeren grof volkoren. Aan deze broden zijn verschillende zaden en granen toegevoegd.

Bakkersgoud Rustiek

De rustieke broden worden volgens de Aldi op ambachtelijke wijze gemaakt van Nederlands Tarwe, gemalen door een Groningse molen. De basis voor deze rustieke broden is een voordeeg met desem, dat 24 uur heeft gerezen. Het brood heeft een lager natriumgehalte doordat het bakkerszout is vervangen door zeezout. Er zijn vier soorten rustieke vloerbroden van 600 gram: Rustiek wit, Rustiek licht meerzaden, Rustiek Spelt en Rustiek extra volkoren.

Bakkerijafdeling Aldi

De broden zijn vanaf 1 november verkrijgbaar bij in de Aldi winkels met een bakkerijafdeling. Klanten kunnen de broden hier zelf snijden in de gewenste dikte en verpakken in de bijbehorende zakken.

Dossiers
Lees ook
Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

Royal Steensma neemt Bak Speciaal, producent en leverancier van grondstoffen voor speciale broodsoorten als biologisch, desem- en speltbrood, over. Deze overname past in de ambitie van Royal Steensma om zich verder te ontwikkelen als totaal leveranciers voor de bakker. Het bedrijf produceert al wel grondstoffen voor brood, maar het accent ligt nu vooral...

Relatief veel voedingsstoffen in (volkoren) brood

Relatief veel voedingsstoffen in (volkoren) brood

Brood is een belangrijk onderdeel van gezonde voeding en zal ook in de toekomst een belangrijke plaats blijven innemen. Dat wordt duidelijk uit een wetenschappelijk artikel van Peter Weegels, directeur van het European Bakery Innovation Centre (EBIC) in Papendrecht. "Eigenlijk kun je brood een superfood noemen, omdat het qua samenstelling met kop en...

De perfecte foodpairing van brood en bier

De perfecte foodpairing van brood en bier

Brood en bier gaan goed samen. Bij de juiste combinatie versterken de smaken elkaar. Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven en biersommelier Fiona de Lange geven tips voor de perfecte foodpairing van bier en brood. Voor beide producten zijn hoogwaardige ingrediënten essentieel. Bier dat is gebrouwen van hele goedkope...

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...