PLUS start met verkoop brood van gisteren

Brood gesneden unsplash

Om voedselverspilling tegen te gaan start PLUS met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent en is tot 11.00 uur te koop, herkenbaar door stickers en speciale borden bij de broodafdeling. 

Brood is één van de meest verspilde producten, blijkt uit onderzoek. Relatief worden er elke dag 700.000 broden te veel gebakken en daarmee verspild, omdat ze niet allemaal verkocht worden. Bovendien gooien consumenten thuis ook brood weg. In 2020 formuleerde PLUS een nieuw voedselverspillingsbeleid, waarin staat dat de supermarkt in 2030 de helft minder wil verspillen dan in 2015.

Klanten betalen bij PLUS voor brood van gisteren 25 cent voor een half dagvers brood. Een dagvers heel brood, dagverse broodjes en halve Korenlanders kosten 50 cent. Hele Korenlanders broden krijgen met brood van gisteren een prijskaartje van 75 cent.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
NBC: broodconsumptie staat onder druk

NBC: broodconsumptie staat onder druk

Het dagelijks eten van brood staat onder druk, blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Jaarlijks brengt het NBC de broodmarkt in kaart. Dit zijn de meest opvallende marktcijfers en ontwikkelingen van brood tot en met 2022.

Albert Heijn vervangt plastic broodclips door papier

Albert Heijn vervangt plastic broodclips door papier

Vanaf deze week start Albert Heijn op de broodafdeling met papieren clipjes. De bekende vierkante, plastic broodclipjes worden geleidelijk vervangen door een recyclebare papieren variant.

Bakkerij ’t Kraayennest verkoopt Nijmeegs Romeinenbrood

Bakkerij ’t Kraayennest verkoopt Nijmeegs Romeinenbrood

Vanaf vandaag gaat Bakkerij ’t Kraayennest in Nijmegen brood verkopen in haar winkels dat vegan, E-nummervrij en zonder lactose is bereid. Het brood heet Romeinenbrood, vernoemd naar de lange historie van de Romeinen in Nijmegen (Noviomagus).