Nieuw broodconcept bij Aldi

Aldi_Bakkersgoud

Aldi introduceert twee nieuwe broodconcepten: Bakkersgoud en Bakkersgoed rustiek. Dit zijn dagverse broden in het midden- en hoog segment. Dit past binnen de strategie van Aldi om belangrijke vers-groepen verder door te ontwikkelen.

Bakkersgoud

Het Bakkersgoud-assortiment bestaat uit vier soorten boerenbroden van 800 gram: Boeren mais, Boeren licht meergranen, Boeren donker volkoren meerzaden en Boeren grof volkoren. Aan deze broden zijn verschillende zaden en granen toegevoegd.

Bakkersgoud Rustiek

De rustieke broden worden volgens de Aldi op ambachtelijke wijze gemaakt van Nederlands Tarwe, gemalen door een Groningse molen. De basis voor deze rustieke broden is een voordeeg met desem, dat 24 uur heeft gerezen. Het brood heeft een lager natriumgehalte doordat het bakkerszout is vervangen door zeezout. Er zijn vier soorten rustieke vloerbroden van 600 gram: Rustiek wit, Rustiek licht meerzaden, Rustiek Spelt en Rustiek extra volkoren.

Bakkerijafdeling Aldi

De broden zijn vanaf 1 november verkrijgbaar bij in de Aldi winkels met een bakkerijafdeling. Klanten kunnen de broden hier zelf snijden in de gewenste dikte en verpakken in de bijbehorende zakken.

Dossiers
Lees ook
Londen gooit 254 miljoen broodkorstjes weg

Londen gooit 254 miljoen broodkorstjes weg

Brood wordt van alle soorten voedsel het meest verspild. Daarom start de Britse North London Waste Authority (NLWA) een campagne om broodverspilling, met name van broodkorstjes, tegen te gaan. Dat schrijft The Guardian. Aanleiding voor de campagne is een nieuw onderzoek door de NLWA, onder 2.085 Londenaren. Van de respondenten blijkt 43 procent de korstjes...

Fransen schrikken van hun brood

Fransen schrikken van hun brood

De Franse consumentenorganisatie 60 Millions de Consommateurs deed een broodtest. Naast hun traditionele baguette hebben ook de Fransen inmiddels ander brood ontdekt, zoals volkoren of meergranen. Wat daar allemaal in zit, zocht 60 Millions uit. Op het etiket kun je het immers niet lezen aangezien brood nog altijd 'los' en dus zonder verpakking en etiket...

Nederlander eet steeds meer brood buitenshuis

Nederlander eet steeds meer brood buitenshuis

In 2018 daalde de totale broodconsumptie in Nederland met minder dan 1 procent. Een verschil met de voorgaande jaren toen deze consumptie een jaarlijkse daling van ongeveer 3 procent liet zien. In een persbericht laat het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) weten 'verheugd' te zijn met deze positieve trend en geeft een verklaring.  In 2018 startten...

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...