Meest populaire artikelen van het eerste kwartaal 2020

28 december 2020
Foto: Unsplash

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het eerste kwartaal van 2020? De top 5 van januari, februari en maart.

1. Nieuw Warenwetbesluit Meel en brood

Op 1 juli 2020 trad het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood in werking. De wet kwam tot stand op initiatief van de NVB, NBOV en Nebafa om consumenten meer duidelijkheid over broodsoorten te geven. De nieuwe regels hebben een overgangstermijn van twee jaar. Bakkers hebben tot 1 juli 2022 de tijd om hieraan te voldoen. Het Nederlands Bakkerij Centrum zette in dit bericht van eind januari alle veranderingen op een rijtje.

2. Wat kun je doen tegen de verspreiding van het coronavirus?

In februari bereikte het coronavirus Nederland. Ons eerste bericht hierover staat dan ook in de top 5. De focus ligt op hoe je de verspreiding van het virus kan voorkomen. Het sleutelwoord was toen handen wassen.

3. Bas Gommans wint Beste Echte Bakker en Beste Winkel 2020

Echte Bakker Bas Gommans won tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde zowel Beste Echte Bakker én Beste Winkel. "Nog nooit eerder gingen de Gouden Schieter voor Beste Echte Bakker én Beste Winkel naar dezelfde bakker", meldde de organisatie in dit bericht.

4. De trends in 2020

In het eerste artikel van 2020 keek onze hoofdredacteur Michelle de Koning naar de trends van het afgelopen jaar. "Aan de slag met gezond, vegan, online en de wereldkeuken. Voedsel van dichterbij, weten waar je voedsel vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en kiezen voor kwaliteit; de trends voor 2020 zijn niet verrassend, maar bieden zeker kansen voor de (ambachtelijke) bakker."

5. Hans Som neemt afscheid als coach

Het WK Boulangerie in januari was het laatste WK voor Hans Som als teamcoach. “Dit is de vijfde keer dat ik mee doe en het is mooi geweest. Volgende keer sta ik hier als toeschouwer.” Maar zijn deur blijft altijd open staan voor jonge vakmensen. “Kennis moet je delen om het te kunnen vermenigvuldigen”, vertelde hij in dit bericht.

Altijd op de hoogte blijven?