Bas Gommans wint Beste Echte Bakker en Beste Winkel 2020

beste echte bakker 2020

V.l.n.r.: Stephanie, Barry, Linda en Jeroen van der Steen, Sandra en Bas Gommans, Conny Toet en Greet Hofman (foto: Echte Bakkersgilde).

Echte Bakker Bas Gommans schrijft geschiedenis. Hij won tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde zowel Beste Echte Bakker én Beste Winkel. "Nog nooit eerder gingen de Gouden Schieter voor Beste Echte Bakker én Beste Winkel naar dezelfde bakker", aldus de organisatie.

Gommans won in 2019 ook al de landelijke keuringen van het gilde voor de roomboter amandelstaven en kerststollen en werd tweede bij de paasbroden. Nu kreeg hij op maandag 20 januari ook nog beide gouden schieters uitgereikt door directeur van de Stichting Echte Bakkersgilde, Geert Caniels. "Jaaaaaaaaaaaaa!!!!
Beste Echte Bakker 2020. Beste winkel 2020!!", reageert Gommans op Facebook. "Dubbel feest!! Wat een team!! Wat een jaar!!!"

De score voor de Gouden Schieter; de trofee die symbool staat voor bakkersvakmanschap, is een gewogen gemiddelde van de onaangekondigde kwaliteitskeuringen, de productcompetities en winkelbeoordelingen. "Een geweldige prestatie van Gommans om op alle fronten zo goed te presteren."

De zilveren en bronzen schieters

De tweede beste Echte Bakker was Van der Steen uit Made. Deze bakker won al twee keer goud en een keer brons en voegt nu zilver toe aan de prijzenkast. "Een knappe prestatie van Jeroen en Barry van der Steen die de kwaliteit van producten en de winkel continu op dit topniveau weten te stabiliseren", vindt de organisatie.

De bronzen schieter is voor Toet in Apeldoorn die tegelijkertijd ook het brons in de Beste Winkelbeoordeling behaald. Ook dit een unieke dubbelslag. Jan en Conny Toet behaalden al twee keer zilver en bezette in 2017 de eerste plaats.

De Zilveren Schieter voor de beste Winkelbeoordeling ging naar Keurhorst uit Apeldoorn. Hans en Marina haalden een score van 9,787 en daarmee kan de vlag uit aan de Asselsestraat. “Een feest om te bezoeken. Je ziet met eigen ogen dat het hier allemaal echt gemaakt wordt, dat maakt je nog enthousiaster om te kopen,” is in het beoordelingsrapport te lezen.

Echte Bakkers DNA

Directeur van het Echte Bakkersgilde Geert Caniels. “De uitslag dit jaar laat heel mooi zien dat wanneer meerdere Echte Bakkers in dezelfde plaats zitten, zoals dit jaar in Apeldoorn het geval is, ze elkaar naar een hoger plan tillen. Dat is waar het Echte Bakkers DNA ook voor staat: elkaar verder helpen en stimuleren om nòg beter te worden, zonder collegialiteit daarbij uit het oog te verliezen en zodoende het bakkersambacht op een positieve manier over het voetlicht brengen.

Naast de uitslag van de Beste Echte Bakker en Beste Winkel werden er ook nog drie Echte Bakkers gehuldigd, die in 2020 hun 50-jarig jubileum als lid van het Gilde vieren. Dit zijn Michel Nales uit Winterswijk, Meinders uit Rijssen en Wessels uit Deventer. Zij kregen elk de jubileumtrofee. Ook de Echte Bakkers die hun 25-jarig jubileum vieren werden in het zonnetje gezet. Hugen uit Arnhem, Grootkarzijn uit Zeewolde, Eddy de Jong uit Zwaagwesteinde, Spanjer uit Terschelling-West en Jan Swaanen uit Hilvarenbeek ontvingen de gouden speld uit handen van Geert Caniels.

Top 10 Beste Echte Bakker

  1. Gommans, Sevenum
  2. Van der Steen, Made
  3. Toet, Apeldoorn
  4. Thijs Koolen, Ell
  5. August van Vilsteren, Diever
  6. Jenny van der Putten, Mierlo
  7. Herman Schepers, Sleen
  8. Steenbergen, Meppel
  9. Van Mook, Nistelrode
  10. John Treur, Oudewater
Lees ook
Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Wie wordt de Beste Echte Bakker 2020?

Wie wordt de Beste Echte Bakker 2020?

Het Echte Bakkersgilde maakte 19 december de genomineerden voor de titel Beste Echte Bakker 2020 bekend. Welke bakker wint deze titel en wie wint de Gouden Schieter in de categorie 'Beste Winkelbeoordeling? Dat komen we 20 januari te weten!

Jan Toet wint oliebollencompetitie Echte Bakkersgilde voor de derde keer

Jan Toet wint oliebollencompetitie Echte Bakkersgilde voor de derde keer

Jan Toet van Toet, De Echte Bakker uit Apeldoorn heeft voor het derde jaar op rij de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde gewonnen. Jan Toet, die in 2017 ook al Beste Echte Bakker werd: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn oliebollen ook heel erg mooi vond. Aan de buitenkant konden ze misschien nog iets gladder, maar de binnenkant...

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...