Bas Gommans wint Beste Echte Bakker en Beste Winkel 2020

beste echte bakker 2020

V.l.n.r.: Stephanie, Barry, Linda en Jeroen van der Steen, Sandra en Bas Gommans, Conny Toet en Greet Hofman (foto: Echte Bakkersgilde).

Echte Bakker Bas Gommans schrijft geschiedenis. Hij won tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde zowel Beste Echte Bakker én Beste Winkel. "Nog nooit eerder gingen de Gouden Schieter voor Beste Echte Bakker én Beste Winkel naar dezelfde bakker", aldus de organisatie.

Gommans won in 2019 ook al de landelijke keuringen van het gilde voor de roomboter amandelstaven en kerststollen en werd tweede bij de paasbroden. Nu kreeg hij op maandag 20 januari ook nog beide gouden schieters uitgereikt door directeur van de Stichting Echte Bakkersgilde, Geert Caniels. "Jaaaaaaaaaaaaa!!!!
Beste Echte Bakker 2020. Beste winkel 2020!!", reageert Gommans op Facebook. "Dubbel feest!! Wat een team!! Wat een jaar!!!"

De score voor de Gouden Schieter; de trofee die symbool staat voor bakkersvakmanschap, is een gewogen gemiddelde van de onaangekondigde kwaliteitskeuringen, de productcompetities en winkelbeoordelingen. "Een geweldige prestatie van Gommans om op alle fronten zo goed te presteren."

De zilveren en bronzen schieters

De tweede beste Echte Bakker was Van der Steen uit Made. Deze bakker won al twee keer goud en een keer brons en voegt nu zilver toe aan de prijzenkast. "Een knappe prestatie van Jeroen en Barry van der Steen die de kwaliteit van producten en de winkel continu op dit topniveau weten te stabiliseren", vindt de organisatie.

De bronzen schieter is voor Toet in Apeldoorn die tegelijkertijd ook het brons in de Beste Winkelbeoordeling behaald. Ook dit een unieke dubbelslag. Jan en Conny Toet behaalden al twee keer zilver en bezette in 2017 de eerste plaats.

De Zilveren Schieter voor de beste Winkelbeoordeling ging naar Keurhorst uit Apeldoorn. Hans en Marina haalden een score van 9,787 en daarmee kan de vlag uit aan de Asselsestraat. “Een feest om te bezoeken. Je ziet met eigen ogen dat het hier allemaal echt gemaakt wordt, dat maakt je nog enthousiaster om te kopen,” is in het beoordelingsrapport te lezen.

Echte Bakkers DNA

Directeur van het Echte Bakkersgilde Geert Caniels. “De uitslag dit jaar laat heel mooi zien dat wanneer meerdere Echte Bakkers in dezelfde plaats zitten, zoals dit jaar in Apeldoorn het geval is, ze elkaar naar een hoger plan tillen. Dat is waar het Echte Bakkers DNA ook voor staat: elkaar verder helpen en stimuleren om nòg beter te worden, zonder collegialiteit daarbij uit het oog te verliezen en zodoende het bakkersambacht op een positieve manier over het voetlicht brengen.

Naast de uitslag van de Beste Echte Bakker en Beste Winkel werden er ook nog drie Echte Bakkers gehuldigd, die in 2020 hun 50-jarig jubileum als lid van het Gilde vieren. Dit zijn Michel Nales uit Winterswijk, Meinders uit Rijssen en Wessels uit Deventer. Zij kregen elk de jubileumtrofee. Ook de Echte Bakkers die hun 25-jarig jubileum vieren werden in het zonnetje gezet. Hugen uit Arnhem, Grootkarzijn uit Zeewolde, Eddy de Jong uit Zwaagwesteinde, Spanjer uit Terschelling-West en Jan Swaanen uit Hilvarenbeek ontvingen de gouden speld uit handen van Geert Caniels.

Top 10 Beste Echte Bakker

  1. Gommans, Sevenum
  2. Van der Steen, Made
  3. Toet, Apeldoorn
  4. Thijs Koolen, Ell
  5. August van Vilsteren, Diever
  6. Jenny van der Putten, Mierlo
  7. Herman Schepers, Sleen
  8. Steenbergen, Meppel
  9. Van Mook, Nistelrode
  10. John Treur, Oudewater
Lees ook
Wie wordt de Beste Echte Bakker 2020?

Wie wordt de Beste Echte Bakker 2020?

Het Echte Bakkersgilde maakte 19 december de genomineerden voor de titel Beste Echte Bakker 2020 bekend. Welke bakker wint deze titel en wie wint de Gouden Schieter in de categorie 'Beste Winkelbeoordeling? Dat komen we 20 januari te weten!

Jan Toet wint oliebollencompetitie Echte Bakkersgilde voor de derde keer

Jan Toet wint oliebollencompetitie Echte Bakkersgilde voor de derde keer

Jan Toet van Toet, De Echte Bakker uit Apeldoorn heeft voor het derde jaar op rij de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde gewonnen. Jan Toet, die in 2017 ook al Beste Echte Bakker werd: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn oliebollen ook heel erg mooi vond. Aan de buitenkant konden ze misschien nog iets gladder, maar de binnenkant...

Bas Gommans bakt wederom de beste kerststol van Nederland

Bas Gommans bakt wederom de beste kerststol van Nederland

Echte Bakker Bas Gommans won voor de vijfde keer de landelijke kerststollenkeuring van het Echte Bakkersgilde. Jurylid Kris Huijsman noemde de stol een terechte winnaar. “De kleur is prachtig en de smaak en eeteigenschappen perfect. Echt een topper, deze stol.” De tweede plaats ging naar Scholtens in Winschoten en de derde plaats...

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...