Loonsverhoging voor werknemers bakkerijbranche

logo NBOV en NVB

De cao onderhandelingen in het Bakkersbedrijf verlopen stroef. Feitelijk zijn partijen met elkaar uitgesproken. De vakbonden FNV en CNV Vakmensen zijn tijdens een laatste poging van werkgevers om tot een akkoord te komen niet komen opdagen. Omdat de werkgeversorganisaties NVB en NBOV de medewerkers niet de dupe willen laten worden van de door de vakbonden veroorzaakte impasse komen zij nu rechtstreeks met een loonsverhoging.

Afwezigheid vakbonden

Voor de werkgeverspartijen NBOV en NVB was de afwezigheid van de vakbonden tijdens het formele overleg op 11 april een zeer teleurstellende ontwikkeling. Daardoor is een nieuwe cao op korte termijn niet realiseerbaar. NVB en NBOV vinden dit een zeer ongewenste situatie. De werknemers mogen niet de dupe worden van de houding van de vakorganisaties.

Voorstel tot loonsverhoging

Op 25 april hebben zowel de NBOV als de NVB overleg gevoerd met hun achterban en beide organisaties komen nu rechtstreeks met een voorstel tot loonsverhoging voor alle loonschalen, zonder verder overleg met FNV en CNV Vakmensen. Voor de rest verandert er niets in de arbeidsvoorwaarden en wordt de laatste CAO (die inmiddels is verlopen) toegepast. De beide werkgeversorganisaties doen een dringend beroep op hun ondernemers om dit voorstel tot loonsverhoging over te nemen. De aangesloten ondernemers zijn inmiddels via hun werkgeversorganisaties geïnformeerd.

CAO Bakkersbedrijf

Werkgevers beraden zich de komende maanden op nieuwe (loon)afspraken in de vorm van een cao voor het bakkersbedrijf.

Lees ook
Samen sterk in coronacrisis

Samen sterk in coronacrisis

De werkgeversorganisaties NVB en NBOV en de werknemersorganisaties FNV en CNV Vakmensen zijn trots op alle 2.000 werkgevers en 50.000 medewerkers die werkelijk alles op alles zetten om de bakkersbedrijven in deze uitzonderlijke tijd door de coronacrisis te loodsen om de 17,4 miljoen Nederlanders van brood en gebak te voorzien!

IJskoude business

IJskoude business

Hoewel ‘winter’ nog altijd beelden oproept van sneeuwpret, ruiten krabben en Elfstedentochten, wordt dat steeds meer nostalgie: veel basisschoolleerlingen hebben nog nooit natuurijs gezien. Ik vrees dan ook dat de tijd van een ijskoud Nederland ver achter ons ligt.

Verpakkingsmateriaal: moet u de bijdrage Afvalfonds Verpakkingen betalen?

Verpakkingsmateriaal: moet u de bijdrage Afvalfonds Verpakkingen betalen?

Gebruikt u per jaar meer dan 50.000 kg verpakkingsmateriaal? Dan moet u voor 1 april aangifte doen voor de bijdrage Afvalfonds Verpakkingen. Hoe hoog die bijdrage is, hangt af van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal die u gebruikt. Niet al het materiaal dat u gebruikt, telt echter mee in de berekening.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...