Ketenoverleg Brood & Banket

brood bakken

De Nederlandse brood- en banketondernemers vereniging (NBOV), de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en de Nederlandse fabrikanten van bakkerijgrondstoffen en maalderijen (NEBAFA) starten gezamenlijk een aantal initiatieven onder de noemer ‘Ketenoverleg Brood & Banket’. Deze samenwerking is het resultaat van de gesprekken die de partijen sinds 2017 voeren over het mogelijk op te richten Sectorhuis. 

In het Ketenoverleg Brood & Banket komen onderwerpen aan bod die om een gezamenlijk standpunt vragen. Denk bijvoorbeeld aan de promotie van brood en banket, het vertalen van nieuwe wetgeving over voedselveiligheid, voedingswaarde en productinformatie in heldere informatie. In deze samenwerking is het niet de bedoeling om de autonomie van de brancheorganisaties aan te tasten.

De directeuren van de drie organisaties zijn actief betrokken bij het Ketenoverleg. Mocht u vragen over het Ketenoverleg Brood & Banket hebben, dan kunt u zich wenden tot:

 

Dossiers
Lees ook
Nederlanders eten meer brood

Nederlanders eten meer brood

Voor het eerst in 10 jaar eten Nederlanders weer meer brood, Dat blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 laat een stijging van 3,5 procent in het volume van brood zien ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Mens of machine?

Mens of machine?

Zijn machines een kans of een bedreiging? Dat was de eerste vraag die in mij opkwam toen ik het thema ‘bakkerijmachines’ van deze editie van Bakkers in Bedrijf zag. De vraag stellen, was hem eigenlijk ook beantwoorden, want wie slaat de slagroom nog met de hand op?

Market Food Group en Albron vernieuwen bakkerijconcept Le Perron

Market Food Group en Albron vernieuwen bakkerijconcept Le Perron

Market Food Group introduceert samen met Albron het vernieuwde bakkerijconcept Le Perron. De formule Le Perron is gespecialiseerd in ambachtelijk brood en is al gevestigd in verschillende Nederlandse steden. Het concept is nu volledig up-to-date. De twee eerste vestigingen van Le Perron openen binnenkort en er volgen er meer.

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...