Ketenoverleg Brood & Banket

De Nederlandse brood- en banketondernemers vereniging (NBOV), de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en de Nederlandse fabrikanten van bakkerijgrondstoffen en maalderijen (NEBAFA) starten gezamenlijk een aantal initiatieven onder de noemer ‘Ketenoverleg Brood & Banket’. Deze samenwerking is het resultaat van de gesprekken die de partijen sinds 2017 voeren over het mogelijk op te richten Sectorhuis. 

In het Ketenoverleg Brood & Banket komen onderwerpen aan bod die om een gezamenlijk standpunt vragen. Denk bijvoorbeeld aan de promotie van brood en banket, het vertalen van nieuwe wetgeving over voedselveiligheid, voedingswaarde en productinformatie in heldere informatie. In deze samenwerking is het niet de bedoeling om de autonomie van de brancheorganisaties aan te tasten.

De directeuren van de drie organisaties zijn actief betrokken bij het Ketenoverleg. Mocht u vragen over het Ketenoverleg Brood & Banket hebben, dan kunt u zich wenden tot:

 

Dossiers
Lees ook
Verspillingsvrije Week van start

Verspillingsvrije Week van start

Vandaag, op Duurzame Dinsdag, start voor de derde keer de Verspillingsvrije Week, een jaarlijks evenement van stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Diverse bedrijven en organisaties haken in op de actieweek.

Skyrbroodje - Eiwitrijk, vetvrij en toch romig

Skyrbroodje - Eiwitrijk, vetvrij en toch romig

Skyr komt van oudsher uit IJsland. Een zuivelproduct, ooit bedoeld voor mensen die in zware omstandigheden leefden. Het heeft een romige smaak, is vetvrij en eiwitrijk. Ideaal voor sporters, mensen die herstellende zijn en voor iedereen die lekker én gezond wil eten.

Allergeenvrije producten:

Allergeenvrije producten:

In de bakkerij en chocolaterie werk je elke dag met allergene grondstoffen. Wanneer je een allergeenvrij product wilt maken, moet je daarom niet alleen rekening houden met de ingrediënten voor dat product. Ook de productieomgeving en de machines die je gebruikt, moeten vrij zijn van allergenen.