Jonge boulanger Daan Filius wint internationale wedstrijd

9 augustus 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Daan Filius, student Boulanger, deed op 3 augustus mee aan een Europese trainingswedstrijd van World Skills waar hij het opnam tegen studenten uit andere Europese landen. Dat deed hij met succes. Hij won de wedstrijd.

“Ik had niet verwacht dat ik de 1e prijs zou pakken”, reageerde Daan op het liveblog van World Skills Nederland. “Denemarken en Zwitserland waren ook erg goed, zij waren mijn grootste concurrenten. Toen ik tijdens de prijsuitreiking hoorde dat zij 2e en 3e waren durfde ik wel te hopen! Ik ben erg blij dat het me gelukt is. Alle lange dagen en weekenden hard trainen zijn het waard geweest! Ik kijk hier met een heel goed gevoel op terug!”

Internationale wedstrijd

De wedstrijd was onderdeel van het internationale programma van Team Netherlands 2022. Samen met coach Hiljo Hillebrand reisde Daan af naar Holstebro in Denemarken voor het Competition Camp. Hier nam hij het op tegen studenten Boulanger uit Spanje, Finland, Zwitserland, Denemarken en België

Voor de wedstrijd moesten deelnemers baguettes, brood en viennoiserie maken. Ook was er een zogenaamde Mystery Box opdracht, dit was de tweevlecht. Daan kwam uiteindelijk als beste uit de bus en kreeg de eerste plaats voor Denemarken en Zwitserland. Daan: "Alle lange dagen en weekenden hard trainen zijn het waard geweest! Ik kijk hier met een heel goed gevoel op terug!

Daan Filius

Daan is student Boulangerie aan het Curio en is werkzaam bij De Boulanger. Eerder dit jaar won hij de finale van de Skills Heroes-wedstrijden. “Ik hoop in de toekomst nog beter te worden in het maken van de traditionele baguette, daar kijk ik echt naar uit want naar mijn idee is dat een ware kunstvorm”, vertelde Daan na zijn deelname. “Ook wil ik heel graag het onderdeel viennoiserie uitbreiden met meer smaakcombinaties en creatieve modellen. Die dingen laten zien aan zo veel mogelijk mensen, daar word ik het allergelukkigst van.”

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?