Japanse vrouwen weigeren met Valentijnsdag mannen chocolade te geven

Valentijnsdag_chocolade

Japanse vrouwen keren zich tegen de traditie 'giri choco'. Volgens die traditie moeten vrouwen op Valentijnsdag, 14 februari, mannelijke collega’s chocolade geven. Om de vrouwen te bedanken, geven mannen vervolgens op hun beurt op de Witte Dag (14 maart) de vrouwen chocolade.

Vrouwelijke werknemers zouden de Valentijnstraditie als een vorm van machtsmisbruik en intimidatie zien omdat zij ‘gedwongen’ worden chocolade cadeau te geven aan mannen. Sommige bedrijven hebben de traditie op de werkvloer daarom al verboden. Daar komt bij dat maar weinig Japanse vrouwen van plan zijn hun mannelijke collega’s met chocolade te verblijden.

In een enquête die is uitgezet door een warenhuis in Tokyo geeft meer dan 60 procent van de vrouwen aan op 14 februari niet mannen, maar zichzelf op chocolade te trakteren. Meer dan 56 procent zegt liever familieleden te verrassen met de zoetigheid en 36 procent geeft haar partner of crush valentijns-chocolade, schrijft The Guardian.

In Japan verdienen chocolademakers een aanzienlijk deel van hun jaarlijkse omzet rondom Valentijnsdag. Chocolatiers zullen met nieuwe marketingstrategieën moeten komen om hun omzetten op topniveau te houden.

Bron: Foodlog

Lees ook
Vooruitblik februari: Valentijnsdag, Bananenbrooddag en meer!

Vooruitblik februari: Valentijnsdag, Bananenbrooddag en meer!

Natuurlijk staat de maand februari in het teken van Valentijnsdag. Een mooi moment voor de ambachtelijke bakker om cadeaus van chocolade en lekkere broodjes voor een romantisch ontbijt onder de aandacht te brengen. Maar februari kent meer memorabele dagen! Tekst en beeld: Stichting Ambachtelijke Bakkerij Carrot Cake Dag De maand februari is de kortste...

Veel wedstrijden tijdens horecavakbeurs Sirha 2019

Veel wedstrijden tijdens horecavakbeurs Sirha 2019

Deze week vindt in Lyon de negentiende editie van de gerenommeerde vakbeurs voor de horeca en catering Sirha plaats. Iedere twee jaar trekken meer dan 200.000 foodprofessionals naar Lyon voor de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van food. Zo'n 15 procent van de beursvloer is gereserveerd voor bakkerij en patisserie. Sirha vindt plaats van...

Hoe maak je een Ruby RB1 vulling?

Hoe maak je een Ruby RB1 vulling?

[object type="youtube" id="pRvDjMRAUbM"] Chef Ryan Stevenson laat zien hoe je een vulling met Callebaut Ruby maakt.

accountmanager zuid-west Nederland

accountmanager zuid-west Nederland

In deze functie ben je de schakel tussen de supermarktwinkels en het hoofdkantoor van een van de Retail klanten. Je richt je op het behouden en uitbouwen van omzet,...

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Ben jij een echt koekenbakker en wil je aan de slag in een mooie en de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie van...

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Naast het vele klantcontact en het actief meewerken in de winkel vallen de volgende taken ook in jouw functiepakket: coachen en motiveren van jouw team op de werkvloer...