Japanse vrouwen weigeren met Valentijnsdag mannen chocolade te geven

Valentijnsdag_chocolade

Japanse vrouwen keren zich tegen de traditie 'giri choco'. Volgens die traditie moeten vrouwen op Valentijnsdag, 14 februari, mannelijke collega’s chocolade geven. Om de vrouwen te bedanken, geven mannen vervolgens op hun beurt op de Witte Dag (14 maart) de vrouwen chocolade.

Vrouwelijke werknemers zouden de Valentijnstraditie als een vorm van machtsmisbruik en intimidatie zien omdat zij ‘gedwongen’ worden chocolade cadeau te geven aan mannen. Sommige bedrijven hebben de traditie op de werkvloer daarom al verboden. Daar komt bij dat maar weinig Japanse vrouwen van plan zijn hun mannelijke collega’s met chocolade te verblijden.

In een enquête die is uitgezet door een warenhuis in Tokyo geeft meer dan 60 procent van de vrouwen aan op 14 februari niet mannen, maar zichzelf op chocolade te trakteren. Meer dan 56 procent zegt liever familieleden te verrassen met de zoetigheid en 36 procent geeft haar partner of crush valentijns-chocolade, schrijft The Guardian.

In Japan verdienen chocolademakers een aanzienlijk deel van hun jaarlijkse omzet rondom Valentijnsdag. Chocolatiers zullen met nieuwe marketingstrategieën moeten komen om hun omzetten op topniveau te houden.

Bron: Foodlog

Lees ook
Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Een goede chocolademousse is luchtig, niet te vet en heeft een uitgesproken chocoladesmaak. Uiteraard zijn er verschillende bereidingen en toepassingen mogelijk. Dit recept, op basis van pâte à bombe (luchtige eidooier met suiker) is een goed basisrecept waarmee je verschillende mogelijkheden hebt. Je kunt de chocolade eenvoudig aanpassen naar je eigen...

Barentz en TasteStrik kondigen samenwerking aan

Barentz en TasteStrik kondigen samenwerking aan

De ingrediënt-producenten Barentz en TasteStrik gaan een joint-venture aan. Beide partijen kunnen kracht putten uit de sterke kanten van de ander. TasteStrik ontwikkelt en produceert aroma’s en ingrediënten voor de bakkerij-, chocolade-, zoetwaren- en ontbijtgranenindustrie.

Chocolade Intens

Chocolade Intens

Dit jaar hebben we als thema voor Bakkersvak ‘Guilty Pleasure’ en chocolade is de ultieme ‘guilty pleasure’. Elke demo op de beurs in Gorinchem staat in het teken van ‘stiekem genieten’ en om dit thema kracht bij te zetten in dit nummer een recept met veel chocolade. Recept: Nederlands Patisserie Team/Carlo Midiri...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...