Japanse vrouwen weigeren met Valentijnsdag mannen chocolade te geven

12 februari 2019

Japanse vrouwen keren zich tegen de traditie 'giri choco'. Volgens die traditie moeten vrouwen op Valentijnsdag, 14 februari, mannelijke collega’s chocolade geven. Om de vrouwen te bedanken, geven mannen vervolgens op hun beurt op de Witte Dag (14 maart) de vrouwen chocolade.

Vrouwelijke werknemers zouden de Valentijnstraditie als een vorm van machtsmisbruik en intimidatie zien omdat zij ‘gedwongen’ worden chocolade cadeau te geven aan mannen. Sommige bedrijven hebben de traditie op de werkvloer daarom al verboden. Daar komt bij dat maar weinig Japanse vrouwen van plan zijn hun mannelijke collega’s met chocolade te verblijden.

In een enquête die is uitgezet door een warenhuis in Tokyo geeft meer dan 60 procent van de vrouwen aan op 14 februari niet mannen, maar zichzelf op chocolade te trakteren. Meer dan 56 procent zegt liever familieleden te verrassen met de zoetigheid en 36 procent geeft haar partner of crush valentijns-chocolade, schrijft The Guardian.

In Japan verdienen chocolademakers een aanzienlijk deel van hun jaarlijkse omzet rondom Valentijnsdag. Chocolatiers zullen met nieuwe marketingstrategieën moeten komen om hun omzetten op topniveau te houden.

Bron: Foodlog

Altijd op de hoogte blijven?