Het Burgemeestersontbijt zoekt ambachtelijke bakkers

21 augustus 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Angela Mulligan via Unsplash

Van 10 tot 13 oktober vindt het Burgemeestersontbijt plaats, waarbij kinderen van de basisschool in de Raadzaal van hun gemeente ontbijten met de burgemeester. Ambachtelijke bakkers kunnen zich inschrijven om mee te doen. 

Het Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij kinderen in gesprek kunnen gaan met de burgemeester en/of wethouder over het belang van een gezond ontbijt. De bakker speelt hierbij een belangrijke rol. Stichting Ambachtelijke Bakkerij ondersteunt deelnemende bakkers bij promotie en persaandacht.

Hoe werkt het?

Als je meedoet, ontvang je in oktober de complete ontbijtpakketten voor de door jouw gekozen school of gemeente. Jouw bakkerij voegt aan elk pakket 2 gesneden volkorenbroden, 18 volkorenbollen en 19 volkorenbollen met rozijnen toe. Op de geplande ontbijtochtend bezorg je alles aan het adres van de gemeente of school en kun je aanschuiven om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.

Als je als bakker deelneemt, ontvang je ook materialen ter promotie, zoals een persbericht om de lokale media uit te nodigen, een poster voor in de winkel en berichten voor social media. Alle materialen zijn exclusief beschikbaar voor bakkers die aan het Burgemeestersontbijt leveren.

Meer informatie over meedoen of inschrijven vind je hier.

Altijd op de hoogte blijven?