Echte Bakker Van Meijel beste bolusbakker

winnaar bolustrofee IMG_1971

GOES - Tijdens de tweede editie van de Zeeuwse Bolusdag heeft Joop van Meijel uit het Zeeuws-Vlaamse Clinge voor het derde jaar op rij zijn titel als beste bolusbakker geprolongeerd. Uniek in de lange geschiedenis van deze wedstrijd.

Geheim

De jury omschreef de bolus van Van Meijel als ‘een bolus zoals ‘ie hoort te zijn’. Juryvoorzitter was Meester Boulanger Mark Plaating. “De bolussen van Van Meijel zijn supermals met een mooie en gelijkmatige structuur, een mooi rond model, waarbij de suiker goed is verdeeld over de bolus. Een heerlijke dikke bolus met een volle bakaard. Ook tijdens de gehouden voorrondes, waarbij bolussen onaangekondigd worden opgehaald en gekeurd, scoorde Van Meijel als beste”, aldus Plaating. Volgens een trotse, maar nuchtere Joop van Meijel zit het geheim van zijn kwaliteitsbolussen vooral in aandacht en constante kwaliteit: “Ik maak ze gewoon altijd hetzelfde, zonder verdere flauwekul”. De tweede plaats is behaald door De Smaak Kraker uit Rilland, de derde plaats was voor Bakkerij Dees uit Zaamslag.

Jurering

De jurering was dit jaar opgebouwd uit een onaangekondigde keuring, een aangekondigde keuring en het oordeel van de bezoekers aan de Zeeuwse Bolusdag, die tijdens het evenement hun stem konden uitbrengen op de top 3 klassering. In de eindklassering telde de (on)aangekondigde keuring mee voor 70%. Het oordeel van de bezoekers aan de Zeeuwse Bolusdag telde mee voor 30%.

Wedstrijd bakkerijleerlingen

De wedstrijd om de Bolustrofee voor bakkersleerlingen van Scalda in Middelburg werd gewonnen door Richard van Beek (werkzaam bij Bakker Boer, Goes). Tweede werd Daniël de Kok (Marco’s Bakhuys in Borssele) en op de derde plaats eindigde Lynda Timmer (Bakkerij Jan van Harberden in Melissant).

Zeeuwse Bolusdag

De tweede editie van de Zeeuwse Bolusdag is zeer succesvol verlopen. Het publieks-evenement vond wederom plaats bij Bakker Boer in Goes en werd bezocht door ruim 1.000 belangstellende consumenten. Zij konden niet alleen zelf hun bolus draaien en afbakken, maar daarnaast presentaties over het bakkersvak meemaken van o.a. het Boulangerie Team en diverse lokale leveranciers. Het evenement werd georganiseerd door de NBOV in samenwerking met de Zeeuwse ambachtelijke (banket)bakkers en Omroep Zeeland. De Bolusdag ging van start met de finale van de Zeeuwse thuisbak-wedstrijd die in het teken stond van ‘taart met een Zeeuws tintje’. Deze wedstrijd werd voor het tweede jaar op rij gewonnen door Kees Scheurwater uit Krabbendijke met zijn ‘appeltaart aan zee’. De jury bestond uit de Amsterdamse patissier Cees Holtkamp, Heel Holland Bakt-deelneemster Corine Schoonen, Zeeuwse bakker Johan Pladdet en Meester Boulanger Mark Plaating.

Lees ook
Europain 2020 - Ondernemerschap in de schijnwerpers

Europain 2020 - Ondernemerschap in de schijnwerpers

Dé internationale beurs voor ondernemers in de bakkerij- en banketsector komt terug in 2020. Net als in 2018 vindt de vierdaagse Europain plaats in Parijs, dit keer in het Porte de Versailles. Verder is het evenement flink naar voren gehaald: bakkers moeten hun agenda vrij houden tussen 11 en 14 januari.

NBOV wil ondernemen werkbaarder maken - een goed ondernemersklimaat voor bakkers

NBOV wil ondernemen werkbaarder maken - een goed ondernemersklimaat voor bakkers

Een goed ondernemersklimaat voor brood- en banketbakkers in het mkb - dat is het doel van brancheorganisatie NBOV. De organisatie werkt hard om te zorgen dat ‘Den Haag’ rekening houdt met de belangen van bakkers.

Concurrent of collega?

Concurrent of collega?

Industrie en ambacht worden vaak neergezet als twee uitersten die niet met elkaar verenigbaar zijn. In verschillende branches zijn dan ook al vele notities geschreven om aan te tonen waar het verschil tussen de twee zit. Toch wringt het, en daarom keek ik de definitie van industrie er nog eens op na.

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...