Desemenzo organiseert wereldrecordpoging desembrood bakken

Wereldrecordpoging

Zondag 2 juni organiseert bakkersbedrijf Desemenzo een wereldrecordpoging desembrood bakken. Alle inkomsten en donaties van de dag worden geschonken aan stichting AgainstCancerNL, die evenementen organiseert voor gezinnen van wie een van de leden getroffen is door kanker. Het doel van de record poging is om minimaal vijfhonderd mensen bij elkaar te brengen voor een masterclass desembrood bakken. Als dit lukt vestigen zij die dag een nieuw Guinness World Record.

Workshop

Alle deelnemers krijgen een lunch bij Hilton Amsterdam Airport Schiphol, een goodiebag van kookwinkel Kookpunt en een workshop van Desemenzo. Hier leren de bakkers hoe zij een desemstarter en desembrood maken en het verschil tussen gist- en desembrood. Edwin Klaasen (eigenaar Desemenzo): “Bij Desemenzo blijven we vernieuwen en willen we mensen blij maken met brood. Het is onze missie om respect voor brood te herwinnen. Samenwerken is hierbij heel belangrijk; daarom willen we met minimaal 1.000 handjes in het deeg. De recordpoging wordt een leuke, energieke en volledig verzorgde middag met veel mengen en kneden. Het doel is natuurlijk om een officieel Guinness World Record te vestigen, maar nog belangrijker is het steunen van AgainstCancerNL. We zetten ons met z’n allen in om voor één dag de grootste pop-up bakkerij van de wereld te zijn en hier veel kinderen mee te helpen.”

Meer informatie is te vinden op de website.

Lees ook
Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Op 1 juli is het vernieuwde Warenwetbesluit Meel en brood ingegaan. Dit heeft gevolgen voor veel broodsoorten. De NBOV legt uit waarop u moet letten bij (zuur)desem en (zuur)desembrood.

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Wie bakkerij Mama van bakker Karel Goudsblom binnenstapt, staat ook meteen in de ruimte waar het deeg wordt gedraaid en de broden worden gebakken. De bakker in Zwanenburg is van huis uit beeldend kunstenaar. De visie die hij als kunstenaar heeft zet hij ook door in zijn bakkerij. “Mensen verbinden, dat is en blijft mijn voornaamste drijfveer.”

Puratos viert een eeuw van innovatie

Puratos, producent van bakkerij-, patisserie- en chocoladeproducten viert zijn 100e verjaardag. Om te onderstrepen dat Puratos al een eeuw lang inzet op innovatie, opent het bedrijf dit jaar drie nieuwe innovatiecentra op drie continenten.

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....

Allround bakker omgeving Veendam

Allround bakker omgeving Veendam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Veendam zijn we op korte termijn op zoek naar een allround bakker. Het betreft een fulltime functie...