Desemenzo organiseert wereldrecordpoging desembrood bakken

Wereldrecordpoging

Zondag 2 juni organiseert bakkersbedrijf Desemenzo een wereldrecordpoging desembrood bakken. Alle inkomsten en donaties van de dag worden geschonken aan stichting AgainstCancerNL, die evenementen organiseert voor gezinnen van wie een van de leden getroffen is door kanker. Het doel van de record poging is om minimaal vijfhonderd mensen bij elkaar te brengen voor een masterclass desembrood bakken. Als dit lukt vestigen zij die dag een nieuw Guinness World Record.

Workshop

Alle deelnemers krijgen een lunch bij Hilton Amsterdam Airport Schiphol, een goodiebag van kookwinkel Kookpunt en een workshop van Desemenzo. Hier leren de bakkers hoe zij een desemstarter en desembrood maken en het verschil tussen gist- en desembrood. Edwin Klaasen (eigenaar Desemenzo): “Bij Desemenzo blijven we vernieuwen en willen we mensen blij maken met brood. Het is onze missie om respect voor brood te herwinnen. Samenwerken is hierbij heel belangrijk; daarom willen we met minimaal 1.000 handjes in het deeg. De recordpoging wordt een leuke, energieke en volledig verzorgde middag met veel mengen en kneden. Het doel is natuurlijk om een officieel Guinness World Record te vestigen, maar nog belangrijker is het steunen van AgainstCancerNL. We zetten ons met z’n allen in om voor één dag de grootste pop-up bakkerij van de wereld te zijn en hier veel kinderen mee te helpen.”

Meer informatie is te vinden op de website.

Lees ook
Haafs en Nijkamp winnen Echte Bakkers Desem Award

Haafs en Nijkamp winnen Echte Bakkers Desem Award

Dinsdag 21 mei kwamen de Echte Bakkers bij elkaar voor de Masterclass Desem en de uitreiking van de Desem Awards. Dit gebeurde onder het motto 'beter worden en van elkaar leren' bij Echte Bakker Koenen in Westervoort. Haafs, De Echte Bakker uit Haren won de categorie gevuld desembrood. En Nijkamp, met winkels in Holten en Zutpen prolongeerde de titel...

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Desem, voedselveiligheid, machines; het laatste nieuws over Bakkersvak

Desem, voedselveiligheid, machines; het laatste nieuws over Bakkersvak

Het Bakkersvak Journaal staat vol nieuws over de beurs die komende zondag, 10 maart, van start gaat.  De vijfde editie van het magazine staat nu online. Met nieuws over desem, voedselveiligheid, machines en het Genootschap voor de Bakkerij. Genootschap voor de Bakkerij Dit jaar staat het Genootschap voor de Bakkerij voor het eerst op Bakkersvak....

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...