Desemenzo organiseert wereldrecordpoging desembrood bakken

Wereldrecordpoging

Zondag 2 juni organiseert bakkersbedrijf Desemenzo een wereldrecordpoging desembrood bakken. Alle inkomsten en donaties van de dag worden geschonken aan stichting AgainstCancerNL, die evenementen organiseert voor gezinnen van wie een van de leden getroffen is door kanker. Het doel van de record poging is om minimaal vijfhonderd mensen bij elkaar te brengen voor een masterclass desembrood bakken. Als dit lukt vestigen zij die dag een nieuw Guinness World Record.

Workshop

Alle deelnemers krijgen een lunch bij Hilton Amsterdam Airport Schiphol, een goodiebag van kookwinkel Kookpunt en een workshop van Desemenzo. Hier leren de bakkers hoe zij een desemstarter en desembrood maken en het verschil tussen gist- en desembrood. Edwin Klaasen (eigenaar Desemenzo): “Bij Desemenzo blijven we vernieuwen en willen we mensen blij maken met brood. Het is onze missie om respect voor brood te herwinnen. Samenwerken is hierbij heel belangrijk; daarom willen we met minimaal 1.000 handjes in het deeg. De recordpoging wordt een leuke, energieke en volledig verzorgde middag met veel mengen en kneden. Het doel is natuurlijk om een officieel Guinness World Record te vestigen, maar nog belangrijker is het steunen van AgainstCancerNL. We zetten ons met z’n allen in om voor één dag de grootste pop-up bakkerij van de wereld te zijn en hier veel kinderen mee te helpen.”

Meer informatie is te vinden op de website.

Lees ook
Nieuw Warenwetbesluit Meel en brood

Nieuw Warenwetbesluit Meel en brood

Op 1 juli 2020 treedt het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood in werking. De wet kwam tot stand op initiatief van de NVB, NBOV en Nebafa om consumenten meer duidelijkheid over broodsoorten te geven. De nieuwe regels hebben een overgangstermijn van twee jaar. Dat betekent dat bakkers tot uiterlijk 1 juli 2022 de tijd hebben om aan deze verplichting...

Brood van 4500 jaar oude gist

Brood van 4500 jaar oude gist

Natuurkundige Seamus Blackley bakte vorige week een brood met 4500 jaar oude gist. Op twitter legde hij het hele proces vast. Duizenden mensen deelden zijn tweets. Blackley heeft veel interesse in het oude Egypte en is ook een enthousiaste hobbybakker. Hij wilde een brood maken, zoals de oude Egyptenaren aten. Hij was er al achter hoe hij brood...

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Met Bak Speciaal heeft Royal Steensma begin dit jaar een ambachtelijke specialist in exclusieve bakkerijgrondstoffen voor bijzondere broodsoorten overgenomen. Een welkome aanvulling op het bestaande aanbod van voornamelijk banketgrondstoffen. Portret van een nieuwkomer in de Royal Steensma-familie.

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....

Allround bakker omgeving Veendam

Allround bakker omgeving Veendam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Veendam zijn we op korte termijn op zoek naar een allround bakker. Het betreft een fulltime functie...

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Wat ga je doen?In deze functie ben jij verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van groot brood. Je bereidt deegsoorten, werkt aan de oven, je bedient...