Desemenzo organiseert wereldrecordpoging desembrood bakken

Wereldrecordpoging

Zondag 2 juni organiseert bakkersbedrijf Desemenzo een wereldrecordpoging desembrood bakken. Alle inkomsten en donaties van de dag worden geschonken aan stichting AgainstCancerNL, die evenementen organiseert voor gezinnen van wie een van de leden getroffen is door kanker. Het doel van de record poging is om minimaal vijfhonderd mensen bij elkaar te brengen voor een masterclass desembrood bakken. Als dit lukt vestigen zij die dag een nieuw Guinness World Record.

Workshop

Alle deelnemers krijgen een lunch bij Hilton Amsterdam Airport Schiphol, een goodiebag van kookwinkel Kookpunt en een workshop van Desemenzo. Hier leren de bakkers hoe zij een desemstarter en desembrood maken en het verschil tussen gist- en desembrood. Edwin Klaasen (eigenaar Desemenzo): “Bij Desemenzo blijven we vernieuwen en willen we mensen blij maken met brood. Het is onze missie om respect voor brood te herwinnen. Samenwerken is hierbij heel belangrijk; daarom willen we met minimaal 1.000 handjes in het deeg. De recordpoging wordt een leuke, energieke en volledig verzorgde middag met veel mengen en kneden. Het doel is natuurlijk om een officieel Guinness World Record te vestigen, maar nog belangrijker is het steunen van AgainstCancerNL. We zetten ons met z’n allen in om voor één dag de grootste pop-up bakkerij van de wereld te zijn en hier veel kinderen mee te helpen.”

Meer informatie is te vinden op de website.

Lees ook
Het Grondstoffentheater op Bakkersvak

Het Grondstoffentheater op Bakkersvak

Op Bakkersvak organiseert Bakkers in bedrijf samen met Easyfairs het Grondstoffentheater. Schrijvers, bakkers, patissiers, desem- en likeurkenners geven drie dagen lang presentaties, demonstraties en lezingen. Allemaal zo opgezet dat je er de volgende dag in je eigen dagelijkse praktijk al mee aan de slag kunt. Zonder grondstoffen, geen ambacht. Grondstoffen...

Sociaal ondernemen bij Driekant Ambachtscentrum

Sociaal ondernemen bij Driekant Ambachtscentrum

In Zutphen staat het Driekant Ambachtscentrum van Marijn en Piet Smit. De broers geloven niet in het motto meer doen met minder mensen. Marijn: "Wij zeggen juist: zoveel mogelijk handen aan het brood! Wij vinden namelijk dat iedereen een werkplek verdient in onze maatschappij". Afstand tot de arbeidsmarkt Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt...

Maak onderscheid met grondstoffenkennis

Maak onderscheid met grondstoffenkennis

Het Bakery Institute organiseerde samen met Moulin de Suire een kennissessie bij het Summa college in Eindhoven. De belangrijkste uitkomst: Ambachtelijke bakkers kunnen zich met grondstoffenkennis onderscheiden van andere aanbieders van brood. Moulin de Suire Bij de kennissessie was Olivier Coquelin aanwezig. Coquelin is proefbakker bij Moulin de...

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...