Beko Groothandel en Baker & Baker schenken donatie aan Pink Ribbon

3 mei 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Beko Groothandel en Baker & Baker sloegen in 2022 de handen in elkaar voor een steunactie voor Pink Ribbon. Het hele jaar verkochten ze actiepakketten aan bakkers, waarmee geld werd ingezameld als donatie. Het resultaat daarvan werd 1 mei bekendgemaakt. 

Met de campagne “Een kleine lekkernij, een groot gebaar” konden bakkers een actiepakket met hartvormige donuts bekomen. Het idee: deze zoete lekkernij verkopen in hun zaak en klanten op die manier het goede doel laten steunen. 

Donutcreatie Beko Pink Ribbon

Met het actiepakket bestaande uit winkelcommunicatie in de vorm van posters, stickers en verpakkingsdoosjes konden de bakkers hun klanten aanmoedigen om “hun hart” te tonen voor Pink Ribbon. De actie liep gedurende het hele jaar 2022, met Valentijnsdag als hoogtepunt. Voor elke verkochte doos hartvormige donuts, doneren Beko Groothandel en Baker & Baker € 2,50. In totaal werd er zo € 2.287,50 verzameld als donatie aan Pink Ribbon.

Financiering voor onderzoek 

Het geld gaat naar de financiering van diverse onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker. Dit zijn de meest recente onderzoeken die financiering krijgen:

  • Ongevoeligheid voor behandeling bij hormoongevoelige borstkanker.
  • Informatie en keuzeondersteuning op maat voor vrouwen met een hoog risico op borstkanker.
  • (Her)bestraling met en zonder hyperthermie bij teruggekeerde borstkanker.

Namens het hele team van Pink Ribbon bedanken zij de ambachtelijke bakkers van Nederland voor jullie steun en bijdrage aan hun goede doel. 

Campagne in 2023

Omdat Beko Groothandel en Baker & Baker het werk van Pink Ribbon willen blijven steunen, wordt ook in 2023 € 2,50 per doos gedoneerd. De bedrijven hopen dan ook op de creatieve en enthousiaste ondersteuning vanuit de ambachtelijke bakkers van Nederland. 

Altijd op de hoogte blijven?