IJs

IJsmakers steunen het Prinses Máxima Centrum tijdens Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

10 februari 2023 Redactie Vakblad IJs

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft een speciale actie opgezet voor de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs. Ambachtelijke ijsmakers doneren op 24 maart de opbrengst van een speciaal gemaakt ijsje aan het project ‘Maximaal bewegen’ voor het Prinses Máxima Centrum.

Op 24 maart is het de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs. Op deze door het Europese Parlement vastgestelde feestdag staat ambachtelijk bereid ijs centraal. Evenals vorig jaar heeft Vereniging Ambachtelijk IJscentrum een actie opgezet voor het goede doel. De gezamenlijke ambachtelijke ijsmakers zetten zich, samen met alle ijsliefhebbers, in voor kinderen met kanker, die verblijven of verbonden zijn aan het Prinses Máxima Centrum. “Want wat is er mooier dan met de verkoop van dit ijsje, gezamenlijk bij te dragen aan betere behandelingen en nieuwe perspectieven op genezing!” 

Golden Dreams

Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms ontwikkelde voor de actie een speciaal ijsje.  Goldens Dreams met gold kiwi, mango en frisse touch van limoen. Wie op 24 maart een bolletje Golden Dreams bestelt bij de deelnemende ijssalons, steunt daarmee direct het project ‘Maximaal bewegen’ van het Prinses Máxima Centrum. De deelnemende ijssalons maken aan het eind van de dag de complete opbrengst van dit heerlijke gouden ijsje over naar de actiepagina van DreamRides zodat het geld direct beschikbaar is voor het programma.

In 2022 kwam het Ambachtelijk IJscentrum ook in actie voor het goede doel, namelijk voor Giro555. Deze actie was een groot succes. Zestig ijssalons deden mee en verkochten het speciale Oekraïense appeltaart ijsje Yabluchnyk, ontwikkeld door SVH Meesterijsbereider Hans Kennis. De actie leverde meer dan 12.000 euro op.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum is de branchevereniging en het kwaliteitsmerk voor makers van ambachtelijk ijs. Aangesloten bij Stichting Nederlandse IJsbereidingssector (NL IJs), ondersteunen wij het vakmanschap, de creativiteit en het ambacht van onze ijsmakers. Dat doen we door het delen van kennis, het promoten van ambachtelijk bereid ijs en het organiseren van wedstrijden en evenementen, waaronder dus ook de Europese Dag van het Ambachtelijke ijs.

Prinses Maxima Centrum en DreamRides

Kinderen horen zorgeloos buiten te kunnen spelen zonder zich druk te hoeven maken over hun gezondheid. Hoe vanzelfsprekend dit ook is, het is niet voor iedereen weggelegd. Voor kinderen met de diagnose kanker verandert hun leven van het ene op het andere moment, voor de ouders staat alles op zijn kop en iedereen leeft van dag tot dag tussen hoop en vrees.
DreamRides is een initiatief wat avontuur combineert met geld ophalen voor goede doelen. In 2023 zet DreamRides zich 100% in voor het beweegprogramma van het Prinses Maxima Centrum. Bewegen is niet alleen belangrijk voor gezonde mensen maar ook voor kinderen die onder behandeling zijn tegen kanker.

Het sport- en beweegprogramma ‘maximaal bewegen’ zorgt ervoor dat de patiëntjes in het ziekenhuis kunnen blijven bewegen waardoor de kans op voorspoedig herstel groeit en de kans op late effecten daalt. Daarnaast is het een leuke afleiding voor de kinderen. Het programma Maximaal Bewegen kost € 175.000,- per jaar. Van het programma wordt ongeveer 4.000 keer per jaar gebruik gemaakt, als totaal van alle programmaonderdelen en faciliteiten. Helaas vergoedt de zorgverzekeraar dit beweegprogramma niet. Voor het bekostigen van dit programma is het Prinses Maxima Centrum dan ook volledig afhankelijk van giften van stichtingen, bedrijven en particulieren

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?