Cobaco winnaar innovation awards Broodway 2015

Broodway 2015

KORTRIJK - Eind september vond Broodway 2015 plaats. Met ruim 220 exposanten, verschillende presentaties en de innovation awards, kijkt de organisatie met een goed gevoel terug. “Uit de positieve reacties van onze bakkers en van onze exposanten blijkt dat Broodway haar naam opnieuw alle eer aan deed”, stelt Hendrik Rommelaere, voorzitter van Broodway. Volgens Rommelaere was het aanbod op de vakbeurs ruim en interessant.  “Onze bakkers gingen geïnspireerd en enthousiast naar huis.”

  • Winnaar
  • Ruim 44 inzendingen deden mee aan de innovation awards. ‘Monica Biscuits’ van COBACO is als winnaar uitgeroepen. “Het gaat om een uniek concept: koekjes in deegvorm die diepgevroren worden aangeleverd aan professionals in een handige verpakking”, vertelt bedenker Hans Haesaert. “Het assortiment bestaat uit zoete en zoute koekjes die de vakman uithaalt volgens noodzaak en die hij in een minimum van tijd naar eigen wens en creativiteit kan afwerken. Zo heeft de vakman altijd verse koekjes in zijn zaak. Ze zijn ook beschikbaar in speculaas in de Sinterklaas periode.”
  • Innovation awards

Met de nieuwe room ‘Stand & Overrun’ heeft FrieslandCampina Foodservice (Debic) de Innovation Award ‘Food’ in ontvangst mogen nemen. “Het is een moderne patisserieroom gemodelleerd naar de Franse haute patisserie met 35 procent vetgehalte, die zorgt voor een langdurige stevige stand in combinatie met een opvallende luchtigheid”, stelt Bruno van Vaerenbergh. “Er is nauwelijks standverlies na 24 uur. Met andere woorden: het perfecte huwelijk. Deze room met volle roomsmaak is geschikt voor zowel incorporatie als decoratie.” Met ‘Jac Slim’ mocht JAC de Innovation Award ‘Non-Food’ in ontvangst nemen.

Lees ook
Ontdek de nieuwste innovaties

Ontdek de nieuwste innovaties

Bakkersvak is de ultieme plek om de laatste innovaties uit de bakkerijbranche te ontdekken. Onder meer Beko Coöperatie, EverBake Group en Vandemoortele laten hun innovaties zien op het gebied van chocolade, ovens, machines en botermelange. Ontdek alle innovaties

3-minuten-info folders van Stichting Ambachtelijke Bakkerij

3-minuten-info folders van Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Wat zijn gluten nu eigenlijk? Wat maakt volkoren zo gezond? En wat zijn de specifieke eigenschappen van tarwe, haver of rogge? Allemaal vragen die ook uw consument wellicht weleens in de winkel stelt. Natuurlijk is het belangrijk dat uw medewerkers deze vragen zelf kunnen beantwoorden. De Stichting Ambachtelijke Bakkerij biedt daarbij een handig hulpmiddel:...

‘In een goede croissant kun je de laagjes tellen’

‘In een goede croissant kun je de laagjes tellen’

Onderscheidend assortiment met Debic Banketbakkersboters Het is Dré Eversteijn, sinds eind vorig jaar patisserie-adviseur bij FrieslandCampina, een doorn in het oog: ambachtelijke bakkers die dezelfde croissants inkopen als de supermarkt. “De strijd om de laagste prijs ga je niet winnen. Profileer jezelf liever als versspecialist! Maak je eigen getoerd...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...