Cobaco winnaar innovation awards Broodway 2015

Broodway 2015

KORTRIJK - Eind september vond Broodway 2015 plaats. Met ruim 220 exposanten, verschillende presentaties en de innovation awards, kijkt de organisatie met een goed gevoel terug. “Uit de positieve reacties van onze bakkers en van onze exposanten blijkt dat Broodway haar naam opnieuw alle eer aan deed”, stelt Hendrik Rommelaere, voorzitter van Broodway. Volgens Rommelaere was het aanbod op de vakbeurs ruim en interessant.  “Onze bakkers gingen geïnspireerd en enthousiast naar huis.”

  • Winnaar
  • Ruim 44 inzendingen deden mee aan de innovation awards. ‘Monica Biscuits’ van COBACO is als winnaar uitgeroepen. “Het gaat om een uniek concept: koekjes in deegvorm die diepgevroren worden aangeleverd aan professionals in een handige verpakking”, vertelt bedenker Hans Haesaert. “Het assortiment bestaat uit zoete en zoute koekjes die de vakman uithaalt volgens noodzaak en die hij in een minimum van tijd naar eigen wens en creativiteit kan afwerken. Zo heeft de vakman altijd verse koekjes in zijn zaak. Ze zijn ook beschikbaar in speculaas in de Sinterklaas periode.”
  • Innovation awards

Met de nieuwe room ‘Stand & Overrun’ heeft FrieslandCampina Foodservice (Debic) de Innovation Award ‘Food’ in ontvangst mogen nemen. “Het is een moderne patisserieroom gemodelleerd naar de Franse haute patisserie met 35 procent vetgehalte, die zorgt voor een langdurige stevige stand in combinatie met een opvallende luchtigheid”, stelt Bruno van Vaerenbergh. “Er is nauwelijks standverlies na 24 uur. Met andere woorden: het perfecte huwelijk. Deze room met volle roomsmaak is geschikt voor zowel incorporatie als decoratie.” Met ‘Jac Slim’ mocht JAC de Innovation Award ‘Non-Food’ in ontvangst nemen.

Lees ook
Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een goed marketingmiddel. Je treedt direct in contact met je klant en bereikt er meer mensen mee dan met je social media-berichten. Maar hoe maak je een nieuwsbrief die gelezen wordt? Vakbladen.com geeft tips!

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Ook dit jaar bood NBOV weer een moederdagtaart aan namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers aan H.K.H. Prinses Beatrix. De winnaars van de Gouden Gard, Lotte van Gorp, Joanne Crajé en Marc van Steijn, verzorgden de presentatie op Paleis Noordeinde.

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.