Cobaco winnaar innovation awards Broodway 2015

Broodway 2015

KORTRIJK - Eind september vond Broodway 2015 plaats. Met ruim 220 exposanten, verschillende presentaties en de innovation awards, kijkt de organisatie met een goed gevoel terug. “Uit de positieve reacties van onze bakkers en van onze exposanten blijkt dat Broodway haar naam opnieuw alle eer aan deed”, stelt Hendrik Rommelaere, voorzitter van Broodway. Volgens Rommelaere was het aanbod op de vakbeurs ruim en interessant.  “Onze bakkers gingen geïnspireerd en enthousiast naar huis.”

  • Winnaar
  • Ruim 44 inzendingen deden mee aan de innovation awards. ‘Monica Biscuits’ van COBACO is als winnaar uitgeroepen. “Het gaat om een uniek concept: koekjes in deegvorm die diepgevroren worden aangeleverd aan professionals in een handige verpakking”, vertelt bedenker Hans Haesaert. “Het assortiment bestaat uit zoete en zoute koekjes die de vakman uithaalt volgens noodzaak en die hij in een minimum van tijd naar eigen wens en creativiteit kan afwerken. Zo heeft de vakman altijd verse koekjes in zijn zaak. Ze zijn ook beschikbaar in speculaas in de Sinterklaas periode.”
  • Innovation awards

Met de nieuwe room ‘Stand & Overrun’ heeft FrieslandCampina Foodservice (Debic) de Innovation Award ‘Food’ in ontvangst mogen nemen. “Het is een moderne patisserieroom gemodelleerd naar de Franse haute patisserie met 35 procent vetgehalte, die zorgt voor een langdurige stevige stand in combinatie met een opvallende luchtigheid”, stelt Bruno van Vaerenbergh. “Er is nauwelijks standverlies na 24 uur. Met andere woorden: het perfecte huwelijk. Deze room met volle roomsmaak is geschikt voor zowel incorporatie als decoratie.” Met ‘Jac Slim’ mocht JAC de Innovation Award ‘Non-Food’ in ontvangst nemen.

Lees ook
Marco Moen van Patisserie Buter wil zoveel mogelijk ervaringen delen

Marco Moen van Patisserie Buter wil zoveel mogelijk ervaringen delen

Het gaat hem en zijn twee zaken nu goed, maar Marco Moen van Patisserie Buter heeft ook de andere kant van de medaille gezien. “En daarom raad ik andere bakkers nu vaak aan: ga nou eens op kantoor zitten en naar die computerschermen kijken, want je hebt kneiterhard gewerkt, maar wat heb je nou verdiend?” Als Marco Moen begint met praten...

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

In veel huishoudens komt er met de feestdagen een (dessert)taart op tafel te staan. Deze worden vooral met het oog gekocht. Decoratie is belangrijk. Bakkers in bedrijf geeft tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein.

Concurrent of collega?

Concurrent of collega?

Industrie en ambacht worden vaak neergezet als twee uitersten die niet met elkaar verenigbaar zijn. In verschillende branches zijn dan ook al vele notities geschreven om aan te tonen waar het verschil tussen de twee zit. Toch wringt het, en daarom keek ik de definitie van industrie er nog eens op na.

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...

Brood-/banketbakker in Noorwegen

Brood-/banketbakker in Noorwegen

We zijn op zoek naar een creatieve bakker/banketbakker. Waagans bakkerij is een traditioneel familiegedreven bakkerij in Tynset, in het oosten van Noorwegen. Sollicitatie...

Procesoperator industriele bakkerij omgeving Putten

Procesoperator industriele bakkerij omgeving Putten

Wat ga je doen?In de functie van Procesoperator Industriële Bakkerij ben je verantwoordelijk voor het opstarten van het productieproces in een industriële...