BBQ-inspiratie tijdens de Echte Bakkers voorjaarsbijeenkomst

19 april 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Dinsdag 18 april was het weer tijd voor de jaarlijkse voorjaarsbijeenkomst van de Echte Bakkers. Een ontspannen dag met voldoende ruimte om elkaar te zien en te spreken. Maar ook een dag om inspiratie op te doen rondom het thema BBQ. Want ook voor de bakker biedt de BBQ-hype mooie kansen. In evenementencentrum Hart van Holland te Nijkerk pakten de aanwezige Gildepartners daarom flink uit met mooie BBQ en zomer inspiratie.

Na een welkomstwoord van Gilde voorzitter Hans Keurhorst en directeur Geert Caniels werden twee jubilarissen in het zonnetje gezet. Paola en John Treur uit Oudewater ontvingen de gouden Echte Bakkersspeld voor hun 25-jarig lidmaatschap. Erwin en Britt van Nieuwburg uit Zwanenburg kregen eveneens de gouden speld overhandigd. Hun bedrijf is alweer 40 jaar lid van het Gilde; een mooi moment voor vader en dochter Van Nieuwburg. Het programma werd vervolgd met een marketing-update door Ronald van Bokhorst. Hier werd stilgestaan bij een recent gehouden merk- en doelgroeponderzoek en werden de Echte Bakkers geïnformeerd over de aankomende campagnes en merkactivaties. Het plenaire gedeelte werd afgesloten door Gildepartners Zeelandia, Royal Steensma en Puratos.

BBQ-inspiratie

Zeelandia, Royal Steensma en Puratos waren uitgenodigd om tijdens de bijeenkomst aanwezig te zijn met vernieuwende BBQ (brood)producten. Los van de showtafels, waar flink werd uitgepakt met nieuwe smaakcombinaties, broden en zelfs desserts, kreeg iedere partner de ruimte om hun visie op BBQ te delen met de aanwezige bakkers. Meester Boulanger Hiljo Hillebrand (Royal Steensma) benadrukte de kansen: “De keramische BBQ’s zijn niet aan te slepen. Slagers spelen al jaren flink in op deze BBQ hype. Bij de nieuwe manier van BBQ-en zie je dat het niet meer draait om brood bij, maar om brood van de BBQ. En precies in dat stuk liggen serieus mooie kansen voor jou als bakker.”

Zelf op de foto 

Terwijl op de achtergrond de keurmeesters Marco van Scheijndel en Maurits de Greef de 51 inzendingen voor de desembroodkeuring door hun handen lieten gaan konden de Echte Bakkers, onder het genot van een BBQ-hapje en drankje, de showtafels van de partners bezoeken. Ook was er grote belangstelling voor de mogelijkheid om zelf op de foto te gaan met (eigen meegebrachte) BBQ-broden. Deze foto is voor de Echte Bakkers weer een extra tool om hun ambacht en vakmanschap lokaal en persoonlijk te communiceren.

Prijswinnaars DesemAwards

De dag werd afgesloten met de bekendmaking van de uitslag van de Desembroodkeuring 2023. De winnaars: Herman Schepers, Gommans en John Treur.

Altijd op de hoogte blijven?